© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
14.09.2023 14:41:31

Noro, kakšna moč! Kar sta Roglič in Vingegaard naredila na poti na sloviti Angliru, močno odmeva!

Profimedia

Dirka po Španiji se počasi približuje h koncu, boj za končno zmago pa bijejo trije kolesarji Jumbo-Visme.

Sredina etapa na Dirki po Španiji je v javnosti dvignila precej prahu. Jumbo-Visma ima na prvih treh mestih kar tri svoje kolesarje, Američana Seppa Kussa pa sta na slovitem vzponu na Angliru 'napadla' Primož Roglič in Jonas Vingegaard.

O tem, ali je bilo to pošteno ali ne do njunega moštvenega kolega, ki jima je v preteklosti ves čas stal ob strani in jima pomagal do številnih zmag na največjih dirkah, se mnenja močno delijo, pogled v statistiki pa razkriva, da sta bila Roglič in Vingegaard enostavno premočna in preveč sveža, da se ne bi lotila izziva, ki ga predstavlja vrh Asturije.

Sloviti in eden najtežjih vzponov v svetu kolesarstva mnogim predstavlja neosvojivo trdnjavo, Slovenec in Danec pa sta ga zmogla v neverjetnem času 42 minut in 29 sekund. Že od samega začetka vzpona so kolesarji narekovali močan tempo, zmagovalca pa sta nato prestavila še v višjo prestavo in ga premagala v zares impresivnem času. 

V vsej zgodovini je bil od njiju močnejši le še Španec Roberto Heras, ki je leta 2000 z 12,8 kilometrov dolgim vzponom s povprečnim naklonom 9,6 odstotka opravil v 41 minutah in 56 sekundah.