© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.07.2023 10:55:37

Evenepoela so vprašali o Pogačarju in Vingegaardu, njegov odgovor pa brutalno iskren

Profimedia

Remco Evenepoel o Tadeju Pogačarju in Jonasu Vingegaardu.

Skoraj pet tednov po zmagi na belgijskem državnem prvenstvu se Remco Evenepoel vrača k dirkanju. Mladi Belgijec bo prvi favorit današnje klasike San Sebastian. To baskovsko dirko je dobil že v letih 2019 in 2022, s tretjo zmago pa bi se na vrhu večne lestvice izenačil z domačinom Marinom Lejarreto. "Nimamo veliko konkretnih informacij o moji formi, a mislim, da je vse v redu. Moja fizična kondicija bi morala biti dobra. Počutim se sveže in z višinskega treninga vedno pridem v dobri formi," je bil kot ponavadi samozavesten še vedno aktualni svetovni prvak.

To bo zadnja dirka v mavrični majici. "Če bi lahko zaključil svoje mavrično leto z zmago tukaj, bi bilo fantastično." Morebitna zmaga bi bila tudi dodatna injekcija samozavesti pred potjo na SP v Glasgowu. "Na svetovnem prvenstvu naslednji teden moram biti v boljši formi kot ob istem času lani."

Seveda se na petkovi virtualni novinarski konferenci ni mogel izogniti niti vprašanju o letošnji Dirki po Franciji, predvsem o velikemu dvoboju med Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma) in Tadejem Pogačarjem (UAE Team Emirates). Vprašanje, ki si ga vsi zastavljajo, je, ali bi se Evenepoel lahko vmešal v ta (dvo)boj med Dancem ter Slovencem. "Za letos ne bomo nikoli vedeli, bomo pa bržkone izvedeli naslednje leto. Če pogledamo vate in številke, ki so se pojavile, so to vrednosti, ki sem jih že dosegel, a tu se pojavljajo iz dneva v dan. Zagotovo je bil nivo neverjeten. Ostaja mi še eno leto dela, da se približam tema dvema norcema. Upam, da se bom naslednje leto lahko boril z njima," pravi Evenepoel, ki bo letos nastopil tudi na Vuelti.

Tam ga čaka boj z Jumbo navezo Vingegaard-Roglič. "Vingegaardova prisotnost na super težki Vuelti bo prinesla samo še več spektakla. Če se bojim dvojca Roglič-Vingegaard? Če me je strah, potem bolje, da ostanem doma. Na začetku bosta dva izrazita favorita, bom pa tudi jaz eden izmed favoritov," še pravi Evenepoel, ki se ga v zadnjih tednih pogosto povezuje s selitvijo k britanskemu Ineosu. "O tem veste več kot jaz. Krožijo zgodbe, a ne jaz, ne moji bližnji o tem ne vemo nič. Iskreno povedano, zdi se mi precej čudno. Oprostite za besede, a to je navadno sranje. Ne najdem boljše besede. Nimam razloga, da bi bil nezadovoljen pri Soudal Quick-Stepu," zaključuje Evenepoel.