© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku/STA
ku/STA
26.07.2023 16:32:59

Neverjetni prizori na ulicah! Poglejte, kaj so velikemu tekmecu Tadeja Pogačarja naredili na Danskem! (video)

Profimedia

Danski kolesar Jonas Vingegaard, zmagovalec dirke po Franciji, se je danes z zasebnim letalom vrnil v domovino. Na vožnji z vozilom brez strehe ga je ob cesti pozdravilo ogromno ljudi, več deset tisoč pa se jih je zbralo pred mestno hišo v Koebenhavnu, kjer je bila osrednja slovesnost in kjer so mu navijači pripravili dobrodošlico ob vrnitvi.

"Še vedno težko razumem, da sem drugič zapovrstjo dobil Tour. Če bi mi kdo to napovedal pred petimi leti, mu ne bi verjel," je besede kolesarja ekipe Jumbo Visma, ki je takoj po dirki nastopil še na dveh kriterijih v Belgiji in ob obisku moštvenega kolega Wouta va Aerta njegovemu sinu podaril podpisano otroško rumeno majico, povzel AFP.

Šestindvajsetletni kolesar je bil lani prvi Danec po Bjarneju Riisu leta 1996, ki se je domov vrnil z rumeno majico zmagovalca največje dirke na svetu.

"Sem tvoja velika oboževalka in nisem edina. Bolj kot karkoli drugega si osvojil srca vseh Dancev in tako smo ponosni nate," je med govorom dejala danska premierka Mette Frederiksen.