© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.07.2023 07:29:43

Šok vseh šokov: Pogačar želel predčasno s Toura, zaročenka razkrila podrobnost!

Profimedia

Tadej Pogačar je na letošnjem Touru osvojil izvrstno drugo mesto, ki pa ima še precej večjo težo zaradi tega, ker je tekmoval poškodovan.

V nedeljo se je končala letošnja izvedba Dirke po Franciji, slovenski zvezdnik Tadej Pogačar pa je osvojil končno drugo mesto. Končal je le za Dancem Jonasom Vingegaardom, po koncu Toura pa je za 24ur spregovorila njegova izbranka in razkrila, da se je slovenski as spogledoval s predčasnim odhodom iz Francije.

"Ko je slišal, da sem padla, ni vedel, kakšno je stanje. Njegova prva reakcija je bila, da bi predčasno končal s Tourom in prišel domov. Povedala sem mu, da ni tako hudo, Tour je vendarle Tour," je razkrila Urška Žigart in pojasnila, da je bila poškodba zapestja še precej hujša, kot s(m)o vsi mislili.

"Zdaj lahko tudi povem, da je bila skafoidna kost v večih kosih, po šestih tednih so našli še tretjo zlomljeno kost. Ni šlo vse po načrtu, ampak nikoli ni izgubil upanja in mislim, da je lahko ponosen nase, mi pa tudi nanj," je pojasnila Urška.

Pogačar je aprila padel na spomeniku Liege–Bastogne–Liege in si pri tem poškodoval zapestje, zaradi česar je moral spremeniti priprave na Tour. Kmalu po nesreči je prestal operacijo, kot kaže, pa so spregledali še eno zlomljeno kost.