© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
18.07.2023 18:37:51

Tadej Pogačar ni obupal, njegova napoved za sredo pa je nadvse nepričakovana: Če bo jutri ...

Profimedia

V 16. etapi Dirke po Franciji je Jonas Vingegaard za 1:38 minute ugnal Tadeja Pogačarja in prednost v skupnem seštevku povišal na 1:48 minute.

Na pot se je Pogačar podal ob 16.58, dve minuti za njim pa je na krenil Vingegaard. Toda Danec je zelo hitro začel in Pogačarju že pri prvem vmesnem času vzel 16 sekund. Tudi slovenski as pa je bil precej hitrejši od vseh ostalih, in sicer za 26 sekund.

Tudi pri drugem vmesnem času je bil Pogačar 20 sekund hitrejši od ostalih, a za njim je bil Danec tokrat nenadkriljiv. Že pred vzponom je Danec Slovencu vzel 31 sekund. Pogačar je nato menjal kolo za vzpon do cilja in pri tretjem vmesnem času imel kar 44 sekund naskoka pred Belgijcem Woutom Van Aertom (Jumbo-Visma). Vingegaard pa ni menjal kolesa, a še povišal prednost pred slovenskim asom na več kot minuto.

Do cilja je prednost lanskega zmagovalca le še naraščala, po 22,4 km pa je ta znašala 1:38 minute. Pogačar je sicer tretjeuvrščenega Van Aerta ugnal za kar 1:13 minute.

"Definitivno Toura še ni konec. Sploh če bo jutri deževalo, potem vam lahko obljubim, da bo zanimivo. Sicer pa nas čakata še dve zahtevni, v bistvu najtežji etapi na tem Touru. Vse se še lahko zgodi, vsi imamo lahko slab dan. Poskusili bomo narediti načrt. Ni lahko nadoknaditi nekaj manj kot dveh minut, a bomo poskusili," je organizatorjem Toura po etapi povedal Pogačar.

"Kronometer sem začel dobro, a na koncu sem poskusil vsaj zmanjšati veliko razliko, ki jo je nabral. Dal sem vse od sebe. Upam, da je bil danes tako kot na Marie-Blanque in da bo jutri moj dan," je še na izgubo časa v letošnji peti ter nato protiudarcu v šesti etapi dodal 24-letnik s Klanca pri Komendi.