© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
(dp)
(dp)
11.07.2023 09:57:41

Prvič na višinskih pripravah

Anej in Jurij na uspelih pripravah v Italiji
Anej in Jurij na uspelih pripravah v Italiji
psno

Na nadaljevanje sezone se pospešeno pripravljajo tudi v parakolesarski reprezentanci. Parakolesarja Anej Doplihar in Jurij Furlanič sta pravkar končala višinske priprave v Italiji.

"To so priprave, ki so dandanes skoraj nujne, če želiš ostati konkurenčen, saj praktično vsi vzdržljivostni športniki hodijo na višinske priprave. Mi smo prvič na višini in odziva telesa realno še nimamo, zato ne vemo, ali bo tudi zanju tako učinkovito, vendar upamo, da bo," je o pripravah v Lombardiji povedal trener Aleš Suhadolnik.



Jurij se je že vrnil v Slovenijo, Anej pa se je odpravil v Livigno na dodatnih 10 dni priprav. "Anejeve priprave so podaljšane v želji, da bi bil optimalen na svetovnem prvenstvu v Glasgowu," je dodal Suhadolnik. Anej Doplihar bo tekmoval na svetovnem prvenstvu med 3. in 8. avgustom. 



V Laškem tudi letos zadnji teden v avgustu gostijo Paralimpijski tabor za družine. Mladi invalidi in njihove družine lahko v nekaj dneh preizkusijo številne parašporte, starši pa si izmenjajo izkušnje in prisluhnejo zanimivim predavanjem. Vabljeni! Več o taboru: tabor.zsis.si