© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.07.2023 16:48:42

Drama na koncu divje etape! Pogačar napovedal napad, nato se je zgodilo tole, Jumbo razočaran!

Osma etapa je bila neprimerno bolj zanimia od pričakovanj.

"Če bodo moje noge v redu, lahko celo poskusim z napadom," je pred začetkom etape pred mikrofoni Eurosporta presenetil tadej Pogačar. Nekateri so menili, da gre le za igrice, a se je izkazalo, da je bil zaključek današnje etape na Touru mnogo težji, kot je mislila in pričakovala večina. Zadnjih 10 kilometrov je dopuščalo dramo, ciljni vzpon prav tako in dejansko smo videli zelo divjo drugo polovico etape z veliaknsko hitrostjo in številnimi zanimivimi dogodki. 

Na koncu ni prišlo do sprememb v skupnem seštevku, Pogačar vendarle ni napadel sam, je pa na ciljnem vzponu v zadnjih 700 metrih poskusil presenetiti s sprintom in priti do kakšne bonifikacijske sekunde na račun rumene majice Jonasa Vingegaarda. Ni mu uspelo, toda ponovno niso mogli biti zadovoljni pri Jumbo Vismi. Porabili so ogromno moči z lovom in narekovanjem tempa, celo Vungegaard se je žrtvoval za Wouta van Aerta, ki pa je bil kar daleč od uspeha in etapne zmage. 

Ponuja se vprašanje, ali se je rumeno-črno nizozemsko moštvo spet nekoliko zakalkuliralo in preveč navilo svoje glavne može v pričakovanju nedelje in brutalno težkega končnega vzpona na kultni vulkan Puy de Dome. Bomo videli ...