© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.06.2023 16:57:36

Uh, kako hitro se zgodi! Belgijski zvezdnik pri visoki hitrosti zletel s ceste, posledice pa ... (video)

Profimedia

Wout Van Aert je tretjič postal belgijski kolesarski prvak v kronometru v Herzeleju na Flamskem, kjer je njegov veliki tekmec Remco Evenepoel zapravil boj za zmago na dirki že v uvodnih kilometrih zaradi padca na precej mokrem in spolzkem cestišču po komaj treh minutah na kolesu.

V mokrem "S" ovinku je kolesar iz formacije Soudal-Quick Step izgubil nadzor nad sprednjim kolesom in zdrsnil po grapi, pri čemer je izgubil nekaj deset sekund.

Po padcu se je dvignil brez vidne poškodbe, a je izgubil vsako upanje na obrambo naslova, na koncu pa je pristal na četrtem mestu, več kot minuto za Van Aertom.

"Slišal sem, da je imel Remco težave. Res je bilo spolzko, v ovinkih si moral ostati na kolesu," je pojasnil Van Aert.

Na koncu 42 kilometrov ravninske, a tehnične proge je zmagala vodilna ekipa Jumbo-Visma z 49 sekundami prednosti pred Alecom Segaertom.

To je že tretjič, da je 28-letni Van Aert po letih 2019 in 2020 osvojil naslov belgijskega prvaka v vožnji na čas. Van Aert je doma potrdil formo pred začetkom dirke po Franciji, na kateri bo nastopil za razliko od Evenepoela.

"Prvič po dolgem času sem se danes počutil dobro. Počutim se res dobro. Prejšnji teden na dirki po Švici še nisem bil na tej ravni. Manjkala mi je svežina," je dejal zmagovalec.

Na slovitem Touru bo njegov glavni tekmec za skupno zmago novi-stari slovenski šampion Tadej Pogačar, ki je danes na Pokljuki osvojil naslov slovenskega prvaka v vožnji na čas.