© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
18.04.2023 06:14:32

Kakšne obtožbe! Navijači so prepričani, da je Pogačar zmagal na nedovoljen način!

Profimedia

Obtožbe na račun Tadeja Pogačarja.

Tadej Pogačar je v nedeljo prišel do nove veličastne zmage, ko je slavil na kolesarski klasiki Amstel Gold. Slovenski kolesarski zvezdnik si je pokoril celotno konkurenco, drugo uvrščenega Bena Healyja je za sabo pustil kar za 38 sekund. Pogačar je do novega podviga prišel po tem, ko se je nekaj časa vozil s počeno zračnico, moral je menjati kolo, a je kljub temu ujel konkurenco, na koncu pa je slavil v velikem slogu.

A številni navijači so predvsem na družbenih omrežjih izrazili nezadovoljstvo s Pogačarjevo zmago in ga obtožili, da je imel med dirko nedovoljeno pomoč. Pred koncem dirke naj bi direktor dirke s svojim vozilom nudil zavetrje Pogačarju, ki naj bi se s tem lažje odlepil od zasledovalcev.

O celotnem dogajanju je spregovoril tudi Tadej Pogačar: "Ni mi bilo všeč. Toda to se dogaja ves čas, ko si v vodstvu. Vozilo te prehiti, nato pa počasi zdrsne nazaj. Tako pač je tekom dirke. In nič ne morete storiti glede tega. Lahko samo dirkate še naprej na vso moč. Avtomobil je bil zagotovo preblizu, toda ne verjamem, da je to trajalo predolgo."