© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
21.07.2022 17:48:07

Konec je! Tadej Pogačar je dal vse od sebe, na koncu pa je …

profimedia

Danes je bila na sporedu zadnja gorska etapa na kateri bi se Tadej Pogačar lahko približal Jonasu Vingegaardu.

Na predzadnjem vzponu se je Pogačar na vse pretege poskušal odlepiti od Danca, toda ta mu je vztrajno vsakič sledil. Dvakratni zmagovalec Toura je kar štirikrat poskušal z napadom, toda Vingegaard se ni strl. Ko sta prišla do vrha vzpona, se je poskušal Pogačar z izjemno riskantnim spustom oddaljiti od kolesarja Jumbo Visme, kar mu je skoraj uspelo, ko je Vingegaard izgubil kontrolo nad kolesom in skoraj padel, toda uspel se je obdržati na kolesu in ostal za petami Pogačarja. Čez nekaj ovinkov pa je kontrolo izgubil še Pogačar in padel, na srečo s slovenskim asom ni bilo nič hujšega in je lahko nadaljeval. Danes ga je kavalirsko počakal in s tem pokazal, da je tudi velik človek.

Na zadnjem vzponu pa je napadel Vingegaard s pomočjo van Aerta in Pogačar njunemu tempu ni mogel slediti in razlika se je zgolj še večala. 25-letni Danec je uspel dobiti tudi etapo in je še povečal prednost v skupnem seštevku Toura, Pogačar je končal kot drugi, več kot minuto za Dancem, v skupnem seštevku pa za njim zaostaja za 3 minute in 26 sekund.

Vingegaardu je potrebno iskreno čestitati, saj je bil na letošnjem Touru enostavno boljši in mu zgolj še čudež lahko vzame zmago na dirki po Franciji. Pogačar pa jo bo tokrat, po dveh zaporednih zmagah, najverjetneje končal na drugem mestu, čeprav je dal vse od sebe.