© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
10.07.2022 20:31:38

Govekar do petega mesta na kolesarskem EP za mlajše kategorije

Profimedia

Zadnji dan evropskega prvenstva za mlajše kategorije v portugalski Anadii sta se naslova prvaka med mlajšimi člani in članicami veselila Nemec Felix Engelhardt in Nizozemka Shirin van Anrooij. Najboljšo slovensko uvrstitev pa je zabeležil Matevž Govekar, ki je bil na cestni preizkušnji mlajših članov peti.

Moško cestno dirko (147,3 km) je dobil Engelhardt pred Čehom Mathiasom Vačkom in Italijanom Davidejem De Prettom. Najboljši od štirih Slovencev na startni listi je bil član Bahrain-Victoriousa Govekar, ki je dobil sprint večje skupine, ki je za najboljšo četverico zaostala tri sekunde. Od preostalih Slovencev je bil najboljši Gal Glivar na 30. mestu. Anže Skok je bil 101., Mihael Štajnar pa preizkušnje ni končal.
V ženski preizkušnji mlajših članic (104,5 km) je van Anrooijeva osvojila še drugo zlato na tem prvenstvu, slavila je tudi v četrtkovi vožnji na čas. Danes je za 11 sekund ugnala Italijanko Vittorio Guazzini ter rojakinjo Fem van Empel. Najboljša Slovenka je bila Tjaša Sušnik na 30. mestu, za zmagovalko je zaostala 2:47 minute. Nina Pugelj je bila 50. (+5:06), Nika Bobnar pa 61. (+10:42).
Najboljšo slovensko uvrstitev v Anadii je pred današnjim dnem dosegel 16-letni Žak Eržen, ki je bil na sobotni cestni dirki mladincev do 19. leta deveti.