© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
06.03.2022 09:04:30

Mu bodo napisali KAZEN?! Pogačarjev pobeg postal hit, ujele so ga kamere, ko je vozil PREHITRO! (foto)

Tadej Pogačar je bil v svojem svetu.

Dvakratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Tadej Pogačar je v soboto prvič v karieri dobil tudi kolesarsko klasiko Strade Bianche v Italiji, prestižno preizkušnjo, ki je poznana po makadamskih odsekih in strmih kratkih vzponih v okolici Siene.

Po 50-kilometrskem samostojnem pobegu se je 23-letni slovenski reprezentant iz moštva UAE po 184 km dirke na cilju v Sieni veselil zmage dobre pol minute pred nekdanjim svetovnim prvakom, Špancem Alejandrom Valverdejem (Movistar), in Dancem Kasperjem Asgreenom (Quickstep).

Slovenski kolesarski as je pometel s konkurenco, čeprav so v zadnjih kilometrih zasledovalci vztrajno manjšali razliko, pa njegova zmaga ni bila pod vprašajem niti za trenutek.

Med samostojnim pobegom je nastal tudi prizor, ki je na družabnih omrežjih postal hit. Pogačarja je v enem trenutku posnela kamera, ko se je vozil ravno mimo radarja, ta pa je pokazal, da je Slovenec vozil 56 kilometrov na uro. "Mu bodo zaradi tega napisali kazen?" so se šalili uporabniki družabnih omrežij.

pogacar 1