© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.08.2021 17:56:35

V kaotičnem sprintu etapa Senechalu, Mezgec četrti

Profimedia

Francoz Florian Senechal je presenetljivi zmagovalec 13. etape na kolesarski dirki po Španiji od Belmeza do Villanueve de la Serene (203,7 km). Drugo mesto je zasedel Italijan Matteo Trentin, tretje še en Italijan Alberto Dainese, četrto pa najboljši Slovenec Luka Mezgec.

Čeprav je v skupnem seštevku prva deseterica zadržala položaje, je prišlo do časovnih razlik v kaotičnem sprintu z nekaj tehničnimi ovinki.

V ospredju je namreč ekipa Deceuninck-Quick-Step, za katero dirka Senechal, tako močno pospešila, da je povsem razbila glavnino in onemogočila sprint svojemu zvezdniku Fabiu Jakobsenu. Nizozemec je obupal dober kilometer pred ciljem.

Se je pa v zaključku dobro znašel Mezgec (BikeExchange), ki je prav tako na poti do cilja 'izgubil' kapetana, Avstralca Michaela Matthewsa. Na koncu je 33-letni Kranjčan za zmagovalcem zaostal tri sekunde in dosegel najboljšo uvrstitev na letošnji španski pentlji.

Slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je ciljno črto prečkal kot 25. z 11 sekundami zaostanka. V skupnem seštevku ostaja na tretjem mestu.

Enaintridesetletni Kisovčan za vodilnim Norvežanom Oddom Christianom Eikingom (Intermarche-Wanty-Gobert) še naprej zaostaja 1:56 minute. Drugi je Francoz Guillaume Martin (Cofidis), ki ima 58 sekund zaostanka za Norvežanom.

Glavni trije Rogličevi tekmeci so uvrščeni za njim. Španec Enric Mas zaostaja 2:31 minute, Kolumbijec Miguel Angel Lopez (oba Movistar) 3:28, Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious) pa 3:55 minute. Pet sekund je danes pridobil Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers), ki pa z zaostankom 4:41 ostaja na skupnem sedmem mestu.

V soboto bo na vrsti zahtevna gorska etapa od Bon Benita do vrha na vzponu Pico Villuercas. Zadnji vzpon v 14. etapi je dolg 14,5 km s povprečnim naklonom 6,2 odstotka.