© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.08.2021 13:33:18

KAAAJ?! Glavni tekmec z NORO TEORIJO – Rogličevo ODLIČNO FORMO bomo izkoristili, da ga PREMAGAMO!

Profimedia

Neverjetna napoved ob prostem dnevu na Vuelti.

Enric Mas se je v nedeljo pripeljal v cilj izjemno težke etape praktično skupaj s Primožem Rogličem in je zdaj drugi v skupnem seštevku z 28 sekundami zaostanka. Njegov moštveni kolega Miguel Angel Lopez je tretji, oba pa sta na današnji prosti dan pred mediji nastopila izjemno optimistično. "Nikakor ne podpiševa drugega in tretjega mesta - misliva, da lahko zmagamo," sta poudarjala. Posebej Mas, ki je prepričan, da lahko v njegovo korist odigra tudi ... Rogličeva forma?! 

"Drugo in tretje mesto bi bili zelo dobri uvrstitvi, toda na cesti sem zato, da zmagam Vuelto. Počutim se odlično, v svoji karieri verjetno še nisem bil tako dobro pripravljen in s tako dobrimi občutki. To moram izkoristit, hkrati pa moram izkoristiti tudi to, da je v tako zelo dobri formi Primož Roglič. Sliši se nenavadno, toda tak kolesar ima ob takem dirkanju lažje en res slab dan in morda se to lahko zgodi tudi Primožu," je zelo vzneseno dejal Španec. 

Kaj je želel povedati? Kot je pojasnil, bo Primož v tako dobri formi vozil sproščeno, napadalno, manj se bo zanašal na svojo ekipo in na obrambno strategijo. Če se mu ob takem načinu vožnje zgodi slab dan, pa bo manj zaščiten in Mas verjame, da bi to znal izkoristiti.