© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.08.2021 10:14:26

TRAGIČNO! Mlado olimpijko po TEJ OBJAVI na družbenih omrežjih našli mrtvo!

Pred kratkim se je že obrnila na službo za podporo vrhunskim športnikom.

V zadnjem času se vse pogosteje govori o duševnem zdravju vrhunskih športnikov. Že pred nekaj meseci je na to glasno opozarjala japonska tenisačica Naomi Osaka, na OI v Tokiu pa je zaradi duševne stiske številne nastope odpovedala prva zvezdnica gimnastike Simone Biles. Včeraj so z Nove Zelandije prišle tragične novice, ki so dale vedeti, da se o tej problematiki govori še premalo.

Komaj 24-letno kolesarko Olivio Podmore, ki je pred petimi leti nastopila na OI v Riu, so našli mrtvo na njenem domu. Sodila naj bi si sama, umrla pa je le nekaj ur po tem, ko je na svojem Instagramu objavila zapis o pritiskih v profesionalnem športu.
"Šport je čudovit 'ventil' za ogromno ljudi. Prinaša napor, prinaša boj, ampak prinaša tudi srečo. Nič se ne more primerjati z občutkom ob zmagi, a se po drugi strani nič ne more primerjati niti z občutkom ob porazu. Ko izgubiš, ko se ne uspeš kvalificirati, ko si poškodovan, ko ne zadovoljiš pričakovanj družbe, kot nimaš hiše, zakona ali otrok. Samo zato, ker si poskušal vse dati športu. Nič se ne more primerjati," je zapisala kolesarka.
Olivia naj bi se v preteklosti že obrnila na službo za podporo vrhunskim športnikom, novozelandska kolesarska zveza pa se bo po besedah direktorice Jacques Landry "še dolgo spraševala, ali je Olivio pustila na cedilu".