© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.07.2021 10:12:10

V SRCE! Primož Roglič ne zmore več, tukaj je njegovo pojasnilo o tem, kaj se je zgodilo: Spoznal sem, da ...

Profimedia

Primož Roglič je pojasnil, zakaj zapušča Tour.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič in kapetan Jumbo-Visme je bil pred začetkom letošnjega Toura eden od glavnih favoritov za končno zmago, že v prvih etapah pa je doživel nekaj bolečih padcev, ki so pustili posledice. Boj za zmago je postal misija nemogoče, bolečine so bile preprosto premočne.

"Odločitev o odstopu je bila skupna. V teh okoliščinah ne bi bilo smiselno nadaljevanje dirke," je za klubsko spletno stran dejal Roglič in dodal: "V naslednjem obdobju je moja primarna naloga, da si opomorem in osredotočim na nove cilje. Zelo sem razočaran, da moram zapustiti karavano na Touru, kljub temu pa ostajam optimističen in že gledam v prihodnost."

"Takoj po nesreči v tretji etapi si nisem mislil, da bom zaradi tega odstopil s Toura. Nikoli ne gledam tako naprej. Po nekaj dneh sem spoznal, da okrevanje ne poteka po načrtih. Čeprav sem na kronometru presenetil samega sebe, so nato prišli slabi dnevi. Dolge in naporne etape terjajo svoj davek. Zdaj moram najprej okrevati," je zaključil Roglič.