© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.06.2021 08:52:45

KAJ SE JE ZGODILO? Ne na kolesu, ampak ... Tekmecu POGAČARJA in ROGLIČA so morali ODREZATI TRI PRSTE! (foto)

Profimedia

Nesreča nikoli ne počiva. Kolesarji se večkrat hudo poškodujejo ob padcih, pa naj bo to na dirki ali pa na treningu. No, tokrat je bilo drugače.

Nizozemski kolesar Koen de Kort je zaradi posledic nesreče v Pirenejih izgubil tri prste desne roke, je sporočila njegova ekipa Trek-Segafredo. Kljub hudim poškodbam bo 38-letnik ohranil delno funkcionalnost desnice, saj so mu z operacijo rešili palec in kazalec. O podrobnostih prometne nesreče ekipa ni poročala, za zdaj je znano le, da se ni zgodila na cesti. Kolesarja, ki je nazadnje nastopil na državnem prvenstvu na Nizozemskem in v cestni dirki končal na 25. mestu, so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Sabadell blizu Barcelone. Z operacijo so preprečili, da bi izgubil še palec in kazalec, zdravniki pa niso mogli rešiti sredinca, prstanca in mezinca. De Kort je lani kot kapetan ekipe sodeloval na Dirki po Španiji in bil na koncu 82., skupno ima tudi osem nastopov na Dirki po Franciji, za letošnjo dirko pa ni bil v postavi ekipe.

Koen de Kort
Profimedia

"Na žalost je Koen izgubil sredinec, prstanec in mezinec na desni roki. Z amputacijo smo prste popolnoma odrezali z roke," je pojasnil zdravnik ekipe Trek-Segafredo Dr. Manuel Rodríguez Alonso in dodal: "Zahvaljujemo se doktorju  Jorgeju Serranu, ki je operiral našega kolesarja. Dejal je, da bo po prvih indicih roka ostala funkcionalna, ker so uspeli ohraniti palec in kazalec. Oba prsta sta bila prav tako močno poškodovana, a jim je z uspešnim posegom uspelo brez amputacije. Zaradi umazanije okoli ran, ki jih je imel Koen, ko je prišel v bolnišnico, možnost infekcije oziroma okužbe še ni izključena. Zdravijo ga z antibiotiki, Koen pa bo še nekaj dni ostal v bolnišnici." 

Osemintridesetletni Nizozemec je pred sezono podpisal enoletno pogodbo z ekipo Trek-Segafredo, kar je njegovo peto leto v tej profesionalni ekipi. Letos je že vozil na Giru, Dirki po Belgiji, Dirki po UAE in Dirki po Provansi.