© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.03.2021 16:26:10

UH, SEKUNDE odločajo! PRIMOŽ ROGLIČ je pokazal, v KAKŠNI FORMI je, in odpeljal ...

Profimedia

Na prestižni dirki Pariz–Nica, ki je prva v novi sezoni za slovenskega asa Primoža Rogliča, najboljšega kolesarja lanskega leta, je bila na vrsti vožnja na čas – kronometer.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je na tretji etapi dirke ParizNica osvojil tretje mesto. Roglič je na 14,4 kilometra dolgi vožnji na čas v okolici Giena za zmagovalcem, Švicarjem Stefanom Bisseggerjem (Education-Nippo), zaostal šest sekund.

Enaintridesetletni Kisovčan, ki je bil pred to etapo skupno 37. s 14 sekundami zaostanka za Avstralcem Michaelom Matthewsom, je v cilj prišel štiri sekunde pred takrat vodilnim Dancem Soerenom Kraghom Andersenom (DSM), v vodstvu pa zdržal do prihoda v cilj Francoza Remija Cavagne (Deceuninck-QuickStep), ki je Rogliča ugnal za šest sekund in na koncu zasedel drugo mesto. Njega je s časom 17:34 minute nato za malenkost ugnal Bissegger, ki je na koncu zmagal in tudi oblekel majico skupno vodilnega.
"Vedno si želim zmagati, toda z današnjo predstavo sem povsem zadovoljen," je Rogliča na družbenih omrežjih navedla njegova ekipa.
V skupni razvrstitvi ima 22-letni Bissegger, ki je nedavno na Dirki po Združenih arabskih emiratih na kronometru zaostal le za svetovnim prvakom, Italijanom Filippom Ganno, isti čas kot drugouvrščeni Cavagna, Roglič je po novem tretji s šestimi sekundami zaostanka. Doslej vodilni Matthews je danes izgubil 23 sekund in v skupnem seštevku zaostaja za devet.
V sredo bo na vrsti razgibana etapa z zaključnim vzponom, kolesarji bodo med krajema Chalon-sur-Saone in Chiroubles prevozili 187,6 kilometra.