© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.09.2020 11:00:54

KAAAJ?! Noro, kaj je POGAČARJU UKAZALA NJEGOVA EKIPA! In noro, KAJ JE NAREDIL TADEJ!

Profimedia

Prvi mož ekipe Emirates je razkril neverjetne dogodke zadnjih dni.

Potem ko je Tadej Pogačar v petek veliko izgubil, ko ga je na ravninski etapi presenetil veter, je v soboto in nedeljo uprizoril junaški vožnji, s katerima je polovico izgubljenega časa pridobil nazaj. Zablestel je s fantastičnim solo vzponom v soboto in z etapno zmago v nedeljo - kar pa ni bilo v skladu z odločitvijo in ukazi vodstva njegove ekipe. Da, prav ste prebrali, nadrejeni so od njega zahtevali, naj vozi zadržano in ne napada.   

"Rekel sem mu, naj nikakor ne napada v soboto in nedeljo. Kljub zaostanku sem mu rekel, naj ne napada in naj zgolj drži priključek s favoriti," je dejal športni direktor ekipe Allan Peiper. In zakaj je dal Pogačarju taka navodila? Zato, ker je bil prepričan, da lahko Pogačar zaostanek nadoknadi na še težjih klancih v zadnjem tednu in da lahko naredi še večjo razliko, če konkurenca nanj ne bi bila tako zelo pozorna, kot bo zagotovo pozorna zdaj. 

"Mi smo vedeli, da ima najboljše noge za plezanje v klanec med vsemi. In želeli smo, da bi to ostali izvedeli pozneje. Tako pa vsi vedo že zdaj, zaradi česar bo Pogačarju težje. Zdaj bodo nanj vsi pozorni, zdaj mu bo težje narediti razliko, kot če bi v soboto in nedeljo ostal skrit. Toda očitno je fant tako prepričan vase, da se tega ne boji. Bomo videli, ali se je odločil pravilno, ko me ni ubogal. Morda pa je dovolj močan, da uspešno napada tudi zdaj, ko vsi vedo, da je najmočnejši," je dejal Peiper.