© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
02.09.2020 17:49:42

ROGLIČEVA ekipa SLAVI! Zmaga v etapi njihova, Luka MEZGEC spet takoj za najboljšimi!

Profimedia

Peto etapo kolesarske Dirke po Franciji od Gapa do Privasa je po ciljnem sprintu glavnine dobil Belgijec Wout Van Aert (Jumbo-Visma).

Drugi je bil Nizozemec Cees Bol (Sunweb), tretji pa Irec Sam Bennett (Deceuninck - Quick-step). Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) je bil šesti.

Po ritmu za rekreativce v večjem delu etape so na koncu na svoj račun prišli sprinterski vlaki najhitrejših kolesarjev, končno pa je zobe pokazala tudi ekipa Ineos Grenadiers, ki pa v bočnem vetru v zadnjih desetih kilometrih, kljub temu da so razpolovili glavnino, ni uspela streti favoritov. Končni razplet je ob vzpenjajoči se cesti ponudil precej drugačen razplet kot v preostalih sprintih na Touru. Zmaga je po torkovem uspehu Primoža Rogliča znova odšla v roke nizozemskega moštva Jumbo-Visma, saj je slavil Belgijec Van Aert, letos že zmagovalec klasike Milano–San Remo in dirke Strade Bianche.

Zeleno majico najboljšega sprinterja je danes četrtemu Slovaku Petru Saganu (BORA-Hansgrohe) vzel Irec Sam Bennett, medtem ko v rumenem ostaja Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-step), v belem pa 21-letni Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), ki še naprej v skupnem seštevku zaseda četrto mesto z 11 sekundami zaostanka. Tretji je Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki po torkovi zmagi za Francozom zaostaja sedem sekund. Drugi je Adam Yates (Mitchelton-Scott), ki zaostaja štiri sekunde.

Konkurenti za rumeno majico so torej danes v večji meri hranili moči, že v četrtek pa bo drugače, saj bo na sporedu 191 kilometrov dolga šesta etapa z gorskim ciljem do Mont Aigouala.