© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.08.2020 08:29:17

UMIRITE SE! Gesta Rogliča, o kateri govorijo vsi, poglejte, kaj je sredi dirke pokazal TEKMECEM! (video)

Profimedia

Za nami je prva etapa Dirke po Franciji, ki pa je bila precej kaotična.

V soboto se je v Franciji začela največja večdnevna kolesarska dirka na svetu, kolesarji pa so imeli ogromne težave. Ne zaradi koronavirusa in vseh ukrepov, ki so jih uvedli zaradi novega virusa, ampak zaradi močnega dežja in spolzkih cest.

Padli so številni kolesarji, med njimi tudi Slovenec Matej Mohorič, pa zvezdniki, kot so Nairo Quintana, Caleb Ewan, John Degenkolb in drugi.

Kamere so ujele tudi neprijeten padec kolesarja Astane Iona Izaguirra, ki je izgubil nadzor nad kolesom in se zaletel v prometni znak, to pa je bila kaplja čez rob za Rogliča, ki je z gesto miril kolesarja Astane, naj vendarle umiri tempo. Razmere so bile nevarne, po dirki pa je za TV Slovenija povedal: "Namen vseh nas je bil, da ostanemo nepoškodovani v prvi etapi, ni bilo smisla, da bi narekovali tempo in pritisk na spustih. To smo skušali vsem dopovedati, nekaterim se pač ni dalo. Cesta je že v suhem tehnično zahtevna, vedno tekmovalci poskrbimo za to, da je dirka še nevarnejša, v tem primeru pa smo kar pazili."

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi TEJ POVEZAVI.