© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
09.06.2019 16:46:36

Mohorič tretji v Luganu, Pogačar sedmi

Slovenski kolesar Matej Mohorič je na veliki nagradi Lugana osvojil tretje mesto, član Bahrain-Meride je po 179,2 kilometra v sprintu moral priznati premoč dvema kolesarjema ekipe UAE Emirates Italijanu Diegu Ulissiju na prvem in Belorusu Aleksandru Rjabušenku na drugem mestu. S sedmim mestom se je izkazal Tadej Pogačar.

Ulissi, Rjabušenko, Mohorič ter italijanski zvezdnik in drugi z nedavno končane dirke po Italiji Vincenzo Nibali, Švicar Patrick Schelling ter Italijan Giovanni Carboni so v zadnjih nekaj kilometrih dirke krojili razplet. Prikolesarili so do dovolj velike prednosti, da jih glavnina ni mogla več ogroziti. S tem se sicer ni povsem strinjal mladi slovenski up Pogačar, novi državni prvak v vožnji na čas, ki se je iz pelotona odpeljal kakšne štiri kilometre pred ciljem in se podal v lov.

Mohorič je nase opozoril z dvema napadoma, ki se mu nista izšla, mu je pa zato Nibali v zaključku nudil pomoč in narekoval ritem. Na koncu je četveroboj za zmago dobil Ulissi, ki je v zadnjih metrih tudi nekoliko zaprl pot nekdanjemu svetovnemu prvaku med mlajšimi člani in mladinci Mohoriču.