© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.04.2017 18:25:54

Cameron Meyer do četrtega zlatega odličja v dirki za točke

Avstralec Cameron Meyer je na kolesarskem svetovnem prvenstvu na stezi v Hongkongu osvojil četrto odličje najbolj žlahtnega leska v dirki za točke.

Njegov rojak Jordan Kerby je osvojil zlato kolajno v zasledovanju, Britanka Katie Archibald v omniumu, v ženskem sprintu pa je bila najboljša Nemka Kristina Vogel. Za Meyerjem, svetovnim prvakom v tej disciplini v letih 2009, 2010 in 2012, sta se uvrstila Belgijec Kenny De Ketele in Poljak Wojciech Pszczolarski.

Kerby je v finalu zasledovanja premagal branilca naslova svetovnega prvaka, Italijana Filippa Ganno, v tekmi za bronasto odličje pa je bil Avstralec Kelland O'Brien boljši od Francoza Corentina Ermenaulta.

Na velodromu v Hongkongu je v disciplini omnium prvo posamično zlato odličje na svetovnem prvenstvu osvojila Britanka Katie Archibald. Druga je bila Avstralka Amy Cure, tretje pa Nizozemka Kirsten Wild.

Kristina Vogel, nosilka zlatega odličja z lanskih poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru, je osvojila tretjo zlato posamično kolajno v sprintu. Druga je bila Avstralka Stephanie Morton, tretja pa domača tekmovalka Lee Wai Sze.