© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.08.2016 17:50:44

(Ne)srečna Nizozemka pokazala posledice grozljivega padca

twitter

Nizozemska kolesarka Annemiek van Vleuten je bila uvodni vikend olimpijskih iger na poti proti zlati kolajni, dokler se ji ni zgodil grozljiv padec. Na njeno veliko srečo v nesreči dolgotrajnejših posledic zaradi njega ne bo imela.

Vsem je zastal dih, ko je van Vleutenova v nedeljo nerodno padla in z glavo trčila v robnik ob cestišču ter negibna obležala na tleh. Ko se ni in ni premaknila oziroma kazala znakov življenja, je marsikdo pomislil na najhujši scenarij, ki pa se k sreči ni uresničil. Nizozemko so hitro po padcu odpeljali v bolnišnico na intenzivno nego, kjer so oskrbeli njena tri počena vretenca, poleg česar je van Vleutenova doživela tudi hujši pretres možganov. Lahko pa bi bilo seveda mnogo huje …

Ni veliko manjkalo in Nizozemka bi pristala na invalidskem vozišču, kar se na njeno srečo naposled ni zgodilo. »Je pri zavesti, z njo bo vse v redu,« so kmalu po njenem prihodu v bolnišnico čivknili pri nizozemski kolesarski zvezi. No, včeraj pa se je oglasila tudi nesrečna kolesarka, ki seveda obžaluje zapravljeno priložnost za kolajno, po drugi strani pa je z olajšanjem sprejela novico, da bo lahko nemoteno nadaljevala s svojo športno kariero.

»Hvala vsem za sporočila spodbude. Težko se spopadam z razočaranjem, ki sem ga doživela, ampak sem hkrati ponosna na predstavo naše ekipe,« je na twitterju včeraj zapisala van Vleutenova in priložila fotografijo, na kateri so vidne posledice nedeljskega padca. Njen obraz prekrivajo otekline in odrgnine, ki pa se bodo hitro zacelile. »Trenutno sem v bolnišnici z določenimi poškodbami in zlomi, ampak z menoj bo vse v redu. Sem pa zelo razočarana, ker se mi je to zgodilo med mojo najboljšo dirko v karieri,« je dodala 33-letna kolesarka.

Letošnje olimpijske igre v Riu so sicer v uvodnih dneh postregle s kar nekaj grdimi padci in žal tudi težkimi poškodbami. Britanska gimnastičarka, 19-letna Ellie Downie, se je po grozovitem pristanku na vratu k sreči pobrala sama in zaključila svojo vajo, manj sreče pa je imel njen 26-letni kolega iz Francije Samir Ait Said, ki je med svojim poizkusom doživel grd zlom noge.