© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
19.06.2016 18:18:49

Golčer: Cilj izpolnjen

Jure Golčer
Jure Golčer
alesfevzer.com

Najboljši slovenski kolesar na slovenski pentlji Jure Golčer je bil z doseženim zadovoljen, najboljši hribolazec Jan Tratnik pa ni skrival navdušenja.

»Zelo sem vesel, da mi je uspelo. Zjutraj sem bil umirjen, nisem se obremenjeval. Od starta sem bil pozoren na Belgijca in Italijana. Imel sem vse pod nadzorom. Ko je šel Belgijec dvakrat zraven, sem bil tam tudi jaz. Ni me bilo strah. Na koncu sem bil v skupini. Nisem želel tvegati za rezultat. Priznam, da imam še malo strahu zaradi zlomljenega komolca. Če je proga mokra, tehnična, če mi ni treba biti v ospredju, nisem. Imam še pomembne dirke. Rezultati ti dajo posebno moč, hitreje se regeneriraš in komaj čakaš na nove dirke. Vesel sem, da bo zdaj nekaj počitka, nato pa treningi, državno prvenstvo in dirka po Avstriji,« se je oder v modro majico na zadnje štiri dni ozrl Tratnik. Nekdanji evropski prvak je vse delo opravil v petek, ko je bil v begu in osvojil dovolj točk za zmago v tem točkovanju.

Generalno je najvišje končal Jure Golčer. Veteran Adrie Mobila je domačo dirko, ki jo je dvakrat že zmagal, sklenil na petem mestu. »Cilj ekipe je bil nekoga pripeljati med deset. Uspelo nam je. Jaz osebno sem z rezultatom zelo zadovoljen, konkurenca je bila zelo močna. Dirka je bila težka,« je menil Štajerec, ki je nato pokomentiral še današnji finale na Glavnem trgu v Novem mestu.

»Dež nam ne olajša dela. Na koncu je bilo živčno zaradi kock, ki so v dežju nevarne. Zgodil se je padec, ampak nič hujšega. David Per in Gašper Katrašnik sta bila kolesarja za sprint. Peru je dobro uspelo, to je dober dosežek,« je menil Golčer. Per je bil na šestem mestu najboljši Slovenec, sledil je Andi Bajc na 11. mestu, nato pa 15. Žiga Grošelj, 22. Janez Brajkovič, 36. Jure Golčer in 37. Gorazd Per, vsi v času zmagovalca.

Starejši od bratov Per je potrdil dobro pripravljenost in na domačem terenu prikolesaril do najboljšega slovenskega dosežka tokratne etape. »Začne se začne že v križišču, ko se zavije za Kandijo. Tam me je klubski kolega potegnil naprej, poizkušal sem zadržati pozicijo skozi to majhno šikano, ki jo zelo dobro poznam. Po zunanji strani sem prehitel tri, štiri kolesarje. Na most sem prišel na četrtem mestu. Potem pa kolikor je neslo do cilja,« se je na zaključek pred domačimi gledalci ozrl David Per.

Dober volje je bil razumljivo tudi končni zmagovalec iz Estonije. »Včeraj sem pridobil minuto v primerjavi z drugim, včeraj sem naredil vse. Danes na avtobusu smo rekli, da imamo močno ekipo, trdo smo delali, na koncu pa je Porsev sprintal. Rekel sem ekipi, da lahko sam pridem do cilja. Tudi če bi padel, sem imel na zalogi skoraj dve minuti,« je razložil Taaramäe.

V skupnem seštevku je bil med deseterico tudi Janez Brajkovič na devetem mestu, Luka Pibernik je bil 20., Hrvat v dresu Adrie Radoslav Rogina pa 21.