© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.03.2016 19:23:51

Sneg jo je zagodel (tudi) Rogliču

facebook

Nedeljske etape na dirki od Tirenskega od Jadranskega morja ne bo zaradi snega.

Prireditelj kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja RCS Sport je odpovedal nedeljsko peto etapo, ki bi po mnenju mnogih močno premešala skupni vrstni red, saj je na hribovitih delih napovedano sneženje, predvsem na vrhu Monte San Vicina, kjer bi moral biti cilj.

Prireditelj dirke je med novinarsko konferenco po današnji četrti etapi razkril, da je razmišljal o načrtu B in C, a sta tudi ta dva neizvedljiva. "Glede na vremensko napoved smo se strinjali, da za jutri ni pogojev za kolesarjenje. Vreme bo vse slabše. Danes so bili moje ljudje na progi in preverjali zadeve. Razmere so nemogoče. Odločili smo se, da ne bomo tvegali zdravja kolesarjev. Alternativna etapa, ki smo jo predstavili, tudi ni mogoča, saj pričakujemo sneg na 700 metrov nadmorske višine. Ne bomo tvegali in prekinjali etape vmes," je sporočil direktor dirke Mauro Vegni.

Dirka se bo tako nadaljevala v ponedeljek. Končni vrstni red bo najverjetneje znan v torek, ko bo v San Benedettu del Trontu vožnja na čas, to bo tudi zadnja etapa preizkušnje, ki sicer šteje za svetovno serijo.

Predvsem tisti, ki jim je vožnja v klanec močnejša stran, med njimi tudi Primož Roglič, so prikrajšani za etapo, v kateri bi imeli precej manevrskega prostora za izboljšanje uvrstitve v skupnem seštevku.