© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
14.12.2015 08:02:13

Tinkov se po sezoni poslavlja od kolesarstva

Reuters

Oleg Tinkov, ruski milijarder in lastnik banke ter kolesarske ekipe, ki je v lanski sezoni nosila ime Tinkoff-Saxo, se bo po sezoni 2016 poslovil. Kot sam pravi, bo ekipo prodal, razlogi za to pa so tako poslovne kot osebne narave.

"Banka Tinkoff je ekipo sponzorirala pet let, z marketinškega stališča je to dovolj. Nismo komercialna banka, tudi ekonomski položaj v Rusiji je slab, tako da je moja marketinška ekipa prišla do spoznanja, da nam sponzorstvo ne more več pomagati. To je prvi razlog, drugi pa je ta, da sem spoznal, da nihče noče sodelovati z menoj v boju za spremembe poslovnega modela v športu. V zadnjih dveh, treh letih sem se pogovarjal s kolesarskimi organizacijami v želji, da nekaj spremenim pri TV pravicah, prodaji artiklov in vstopnic, toda nihče me ni pri tem podpiral," je dejal Oleg Tinkov, ki je ekipo kupil od Danca Bjarneja Riisa.

Rus je svojo odločitev tekmovalcem, med katerima sta najbolj znana Španec Alberto Contador in Slovak Peter Sagan, sporočil v pripravljalnem kampu na Kanarskih otokih. Španec je že pred kratkim sporočil, da bo sezona 2016 njegova zadnja, svetovni prvak Sagan pa je poleg Poljaka Rafaela Majke edini, ki ima pogodbo tudi za sezono 2017.

Izvršni direktor ekipe Stefano Feltrin že išče novega lastnika kluba, ki bi ekipi zagotovil sredstva, da bo tudi po sezoni 2016 lahko tekmovala v svetovni seriji.