© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
19.08.2015 19:44:23

Flisar v četrtek v kvalifikacijah za štirikros

Drago Wernig - TAKA

Italijanski Val di Sole bo ta konec tedna gostil finale svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu, že v četrtek pa se tam začenja svetovno prvenstvo v štirikrosu, za katerega je prijavljenih kar nekaj Slovencev. Med njimi je tudi Filip Flisar, svetovni prvak v smučarskem krosu, ki v pripravah na zimsko sezono tekmuje na BMX kolesu in štirikrosu.

Mariborčan je eden od sedmerice Slovencev, ki so prijavljeni za SP v štirikrosu, disciplini, ki je precej podobna smučarskem krosu. V štirikrosu se istočasno na progo podajo štirje tekmovalci, ki skušajo čim hitreje priti v cilj po BMX progi, ki je speljana navzdol.

Poleg Flisarja bodo v četrtkovih kvalifikacijah nastopili še Urban Rotnik, Matija Stupar, Matej Stapič, Miran Vauh, Mitja Ergaver in Monika Hrastnik. Tisti, ki bodo uspešni, bodo v petek nastopili še v finalnih vožnjah.

Val di Sole bo nato gostil še dve gorsko kolesarski disciplini - v petek in soboto spust in v nedeljo olimpijski kros. Med spustaši bo nastopil tudi državni prvak Vauh, poleg njega še Jure Žabjek, Žiga Pandur, Miha Ivančič in Luka Berginc ter v ženski konkurenci Zarja Černilogar in Hrastnikova, v krosu pa bosta na startu Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj.