© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
05.08.2014 14:23:51

Mollema ga je našel, Betancur ga še išče

vszi

Medtem ko številni kolesarji na vseh koncih zemeljske oble še lovijo nove pogodbe oziroma prepričujejo delodajalce, da si zaslužijo podaljšanje sodelovanja, pa tista najbolj zveneča imena prestopnega roka počasi že razkrivajo načrte za prihodnost. Nizozemec Bauke Mollema bo denimo dres Belkina zamenjal za dres Trek Factoryja.

Nizozemec, ki je pred dnevi zasedel drugo mesto na klasiki San Sebastiana, bo vsekakor predstavljal okrepitev za ameriško moštvo, sploh na enotedenskih dirkah, veliko pa od njega pričakujejo tudi na tritedenskih, navsezadnje gre za kolesarja, ki je letošnji Tour navkljub obupnemu nastopu na edinem kronometru končal na desetem mestu, leto prej pa je bil celo šesti. Sedemindvajsetletnik iz Groningena se odlično znajde tudi na hribovitih klasikah, kot so denimo tiste spomladanske v Ardenih ali pa kot je že omenjena v San Sebastianu. "Moštvo ima velik ugled znotraj karavane, imel sem res konkretne pogovore z generalnim menedžerjem Luco Guercileno, čutim, da zaupajo in verjamejo vame. Struktura ekipe je dobra, všeč mi je vizija moštva, velik faktor pri moji odločitvi pa je bilo tudi samo kolo. Kar se tega tiče, so tu standardi resnično visoki, kar niti ne čudi, saj je lastnik moštva proizvajalec koles," pravi Mollema, ki verjame, da bo v novem moštvu le še bolj razvil nesporno velik talent.

BETANCUR PROSTI AGENT

Novega delodajalca bo z novo sezono imel tudi Italijan Damiano Caruso, iz Cannondela se namreč seli h BMC-ju. Sijajni, a na trenutke muhasti Kolumbijec Carlos Betancur pa je napovedal slovo od moštva AG2R La Mondiale. Pogodba s francoskim moštvom ga je sicer vezala še vse do konca leta 2016, a se je dogovoril za sporazumno prekinitev. Zmagovalcu letošnje dirke Pariz - Nica najbrž ne bo težko najti novega kluba, poleg nespornega talenta namreč s seboj prinaša tudi zajetno število WorldTour točk. A bela majica z lanskoletnega Gira je že vse od aprila odsotna z dirk, virus in pa komplikacije v vizo so močno podaljšale njegovo bivanje v domovini, na Vuelti pa naj bi se končno vrnil v karavano. Zanimivo bo videti ali oziroma koliko je večmesečna odsotnost zbila tržno vrednost sicer talentiranemu kolesarju.