© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
muk
muk
03.08.2014 19:08:15

Mezgec padel, Brajkovič odstopil

tourdepologne.pl

V nedeljo se je začela Dirka po Poljski, oba slovenska predstavnika pa bosta želela prvo etapo čimprej pozabiti. Tako Jani Brajkovič kot Luka Mezgec sta namreč v kaotičnih razmerah okusila vso trdoto poljskih cest.

Bila je to zaradi neurja in spolzkih cest ena bolj bizarnih etap v zadnjih letih, številni kolesarji so se znašli na tleh, med njimi tudi Mezgec, ki je padel v ciljnem šprintu. In to potem, ko je bil v dobrem položaju, da si privozi novo zmago na dirkah World Toura. A iskal je prostor tam, kjer ga ni bilo in namesto z visoko dvignjenimi rokami v cilju, je končal najprej v ograji, potem pa še na tleh. V deževni loteriji se je zmage veselil beloruski državni prvak Jauheni Hutarovič (AG2R La Mondiale). V dnevu, ko so se kolesarji nemalokrat počutili kot drsalci in ko so se številni v karavani zadovoljili že s tem, da so ostali v sedlu.

In če je Mezgec nesrečnik, kaj potem šele reči za Janija Brajkoviča. Potem ko se je po padcu na Giru in poškodbi komolca šele dobro vrnil na dirke, že ga je doletela nova nesreča in Dirko po Poljski je končal še preden se je ta sploh dobro začela. Prav neverjetno kako je v zadnjih letih smola zvesta spremljevalka Belokranjca, ki je, da bi bila mera polna, v iskanju nove pogodbe, po koncu sezone se mu namreč izteče aktualni dogovor z Astano. "Vse kar prosim je za kanček sreče, ne veliko, le kanček p....... sreče," kot je sam nekaj ur po padcu čviknil v svet.