© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.06.2018 18:52:12

Po tragediji, ki je Hrvaško ZAVILA v ČRNO, se je odzval tudi ALEKSANDER ČEFERIN

Reuters

Futsal družina pri južnih sosedih žaluje, športniki so še vedno v šoku.

Kot smo že poročali, se je v noči na ponedeljek zgodila grozljiva prometna nesreča, v kateri sta življenje izgubila 34-letni trener kadetske ekipe Futsal Dinama in nekdanji reprezentant Matija Capar in njegov 15-letni varovanec Oskar Kadrnka.

Tragedija, ki je hrvaški šport in še zlasti malonogometne kroge zavila v črno, se je zgodila ob vrnitvi ekipe s turnirja v Šibeniku, oba preminula bodo na zadnjo pot pospremili v četrtek. "Oskar in Matija sta bila prava športnika. Zaljubljena sta bila v Dinamo, mi pa se ju bomo večno spominjali po njuni dobroti, športnih uspehih in zagnanosti na igrišču. Zato organiziramo tudi športno slovo od dveh naših preminulih igralcev, ki bo 19. junija v ŠRC Šalata. Na tem dogodko bosta nastopili ekipi iz Šibenika. Iz mesta, v katerem sta Oskar in Matija svoje zadnje futsal uspehe," so sporočili iz Futsal Dinama.

Mnogi so seveda izrazili sožalje ob tem tragičnem dogodku, med drugim tudi Uefa. "S številnimi nastopi v Uefinem futsal pokalu in prepoznavnimi igrami v kvalifikacijah ter na zaključnem turnirju evropskega prvenstva, je Matija pustil globoko sled v evropskem futsalu. Poleg tega so ga kot osebo spoštovali vsi člani malonogometne družine. Oba bomo še kako pogrešali," sta zapisala predsednik Uefe Aleksander Čeferin in glavni tajnik Theodore Theodoridis.