© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.07.2024 12:49:45

Slovenska judoistka na odlični poti, že zelo kmalu v boj za polfinale

Profimedia

Slovenska judoistka Andreja Leški se je prebila v četrtfinale olimpijskega turnirja v kategoriji do 63 kilogramov. Potem ko je v prvem krogu hitro ugnala Gruzijko Eter Askilašvili, je bila v drugem krogu uspešnejša še od Alžirke Amine Belkadi. V nadaljevanju bojev jo zdaj čaka druga nosilka Kanadčanka Catherine Beauchemin-Pinard.

Sedemindvajsetletna slovenska tekmovalka je svoj prvi dvoboj v Parizu hitro dobila, potem ko je po 58 sekundah z ipponom zanesljivo premagala 20-letno Askilašvili.

V drugem dvoboju ji je nasproti stala večkratna afriška prvakinja Belkadi, ki je hitro dobila rumen karton, nato pa povedla s prednostjo vazarija. To pa Leški ni zmedlo. Po slabih treh minutah dvoboja je Slovenka nasprotnico stisnila v prijem, v katerem jo je držala 20 sekund, kar ji je prineslo ippon in zmago po skupaj 3:10 minute borbe.

V nadaljevanju bojev na poti do želene medalje Slovenko čaka veliko trši oreh, naprej se bo v četrtfinalu ob 13.15 pomerila s Kanadčanko Beauchemin-Pinard. V primeru uspeha Leški najverjetneje v polfinalu čaka še večna tekmica slovenskih judoistk in branilka naslova iz Tokia Francozinja Clarisse Agbegnenou.