© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
DARJA PODPEČNIK
DARJA PODPEČNIK
12.06.2024 10:54:14

Kangovci že osmič prvaki v tehniki

psno

V nedeljo, 26. maja, je v Dvorani Golovec v Celju potekalo državno prvenstvo v tekvondoju. Državno prvenstvo je potekalo v borbah in tehniki, najmlajši pa so se lahko pomerili v kicku (brcanje v elektronsko vrečo).

Od 35 kangovcev so štirje tekmovali v kicku, 31 v tehniki in 16 v borbah. Klub Kang je v skupnem seštevku v tehniki že osmo leto zapored osvojil prvo mesto med 12 slovenskimi klubi, na kar so zelo ponosni. V borbah so med 15 klubi dosegli ekipno četrto mesto, od tega drugo mesto med kadeti.

Na državnem prvenstvu so podelili tudi plakete za najboljše športnike za leto 2023 in tudi tu so priznanja dobili štirje člani kluba Kang. V kategoriji borb med kadeti jo je prejel Vid Milošević, Lorena Zabukovec je priznanje prejela v kategoriji članic za tehniko, Lara Zabukovec v kategoriji mladink za tehniko in Tajda Bašar v kategoriji kadetinj za tehniko.

V tehniki so kangovci osvojili ogromno kolajn. V posamezni kategoriji otrok do osem let sta med dečki tekmovala Erik Kastelic, ki je osvojil prvo mesto, in med deklicami Manca Napotnik, ki je bila tudi prva.

David Kastelic je zmagal v kategoriji mlajših kadetov od zelenega do višjega modrega pasu. Prav tako je v tej kategoriji med mlajšimi kadetinjami zmagala Mila Lazić. Med mlajšimi kadetinjami do višjega rumenega pasu so tekmovale Sofi Zakrajšek, ki je bila druga, Ditka Bašar, ki je bila tretja, Lea Zupančič, ki je osvojila peto mesto, Kim Flisar pa je bila šesta. Med moškimi predstavniki v tej kategoriji je zmagal Enej Rozman, drugi je bil Gal Gačnik in tretji Andrej Stanić. V kategoriji kadetinj do višjega modrega pasu je bila Nany Urbas tretja, Vida Napotnik peta, Stela Svetlik šesta, Tjaša Velinovska pa 10. Med kadetinjami od rdečega pasu dalje je Tajda Bašar postala državna prvakinja, Lana Kastelic je bila druga. V tej kategoriji so tekmovali tudi Jakob Kastelic, ki je osvojil drugo mesto, Filip Zupančič in Denis Levičar sta bila tretja, Brin Glavač pa peti.

Med mladinci od rdečega do črnega pasu je državni prvak postal Arjan Rus, tretja sta bila Gabrijel Črnila in Vid Milošević. Med mladinkami od rdečega do črnega pasu je bila Neža Berden druga, Pika Glavač Živčič pa tretja.

Med članicami do 30 let od rdečega do črnega pasu je suvereno zmagala in državna prvakinja postala Lorena Zabukovec. Med člani do 50 let od rdečega do črnega pasu je bil drugi Tomaž Zakrajšek, v ženski kategoriji je naslov znova osvojila Renata Mavrič.

V paru do 14 let do višjega modrega pasu so se tokrat predstavili Nany Urbas in Enej Rozman, ki sta si nadela srebrno medaljo, David Kastelic in Mila Lazić, ki sta bila bronasta, peto mesto pa sta si priborila Stela Svetlik in Gal Gačnik. V paru do 14 let od rdečega pasu dalje sta državna prvaka postala Jakob Kastelic in Tajda Bašar, druga sta bila Lana Kastelic in Denis Levičar.

Med pari do 17 let od rdečega pasu dalje sta naslov osvojila Neža Berden in Arjan Rus, druga sta bila Pika Glavač Živčič in Gabrijel Črnila. V paru nad 18 let od rdečega do črnega pasu sta državna prvaka postala Renata Mavrič in Peter Gačnik, Lorena Zabukovec in Tomaž Zakrajšek sta bila druga.

V ekipah do 17 let od rdečega do črnega pasu so zmagali Denis Levičar, Jakob Kastelic in Filip Zupančič, tretji so bili Vid Milošević, Gabrijel Črnila in Arjan Rus. Med ženskimi predstavnicami so naslov osvojile Neža Berden, Lana Kastelic in Tajda Bašar.

Ekipa do 17 let do višjega modrega pasu se je predstavila v postavi David Kastelic, Enej Rozman in Gal Gačnik ter osvojila prvo mesto, prav tako so bile v tej kategoriji prve Mila Lazić, Stela Svetlik in Vida Napotnik.

V absolutni kategoriji za najboljše tekmovalke so tekmovale Lana Kastelic, ki je bila peta, Tajda Bašar, ki je bila četrta, ter Neža Berden, ki je bila druga. Najboljša tekmovalka državnega prvenstva je postala Lorena Zabukovec. Med moškimi v kategoriji najboljši tekmovalec je Tomaž Zakrajšek osvojil tretje mesto, Arjan Rus pa četrto.

Tokrat je imel klub Kangs na državnem prvenstvu prvič tudi predstavnike v "freestye poomsah." Lorena Zabukovec je bila prva med članicami nad 18 let, Tajda Bašar med kadetinjami. Obe sta tekmovali tudi v paru, kjer sta prav tako osvojili zlato koljano.

V borbah so bili najuspešnejši Nany Urbas (kadetinje nad 59 kg), Jakob Kastelic (kadeti do 48 kg), Denis Levičar (kadeti do 53 kg), Sofi Zakrajšek (mlajše kadetinje do 27 kg), Leoni Zakrajšek (mlajše kadetinje do 33 kg), Mila Lazić (mlajše kadetinje do 39 kg) in Anže Perko (otroci do 36 kg). Vsi so zmagali v svojih kategorijah in si zagotovili naslove prvakov. Nany, Sofi in Leoni so zmagale po dve borbi, Jakob in Denis po eno, Mila in Anže sta ostala brez nasprotnika.

Filip Zupančič (kadeti do 41 kg) in Vid Selan (mlajši kadeti do 36 kg) sta zmagala v dveh borbah in osvojila srebrni kolajni. Gabrijel Črnila (mladinci do 78 kg), Vid Milošević (mladinci do 51 kg) in Stela Svetlik (kadetinje do 51 kg) so v finalni borbi izgubili in bili drugi. Bronaste kolajne so dobili Andrej Stanić (mlajši kadeti do 39 kg) z eno zmago, Tiana Kendić (mladinke do 55 kg) in Lea Zupančič (mlajše kadetinje do 36 kg).

V "kicku" je bil najboljši Erik Kastelic in si po treh zmagah zaslužil zlato kolajno. Manca Napotnik je bila bronasta, Anže Perko in Val Selan sta ostala brez odličja.

Predsednik kluba Borislav Milošević in Tomaž Zakrajšek sta poskrbela za tekmovalce v borbah in kickum, Renata Mavrič pa je koordinirala vse tekmovalce na tekmovanju v tehniki.

Galerija