© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.12.2022 09:47:28

Fury ubranil naslov po verziji WBC in takoj izzval Ukrajinca

Profimedia

Britanski boksar Tyson Fury je v soboto na stadionu Tottenhama v Londonu še tretjič uspešno ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Rojaka Derecka Chisoro je ugnal po sodniški prekinitvi v 10. rundi.

Pred 60.000 gledalci je bil Fury boljši že od prve runde. Osemintridesetletni tekmec je nudil odpor v prvih sedmih rundah, nato pa se mu je zaradi otekline zaprlo oko, še je vztrajal, a je sodnik nato predčasno končal dvoboj.

Tekma ni bila atraktivna na pogled, saj je Fury tehnično spretno izkoriščal svojo višino in s tem večji doseg. Chisora je razdaljo sicer skušal skrajšati, a mu je Fury vsilil svoj slog borbe.

Štiriintridesetletni Fury tako ostaja neporažen, na seznamu v profesionalni karieri pa ima 33 zmag, 24 jih je dobil predčasno, in neodločen izid z Deontayem Wilderjem.

To je bila že tretja zmaga Furyja s Chisoro, ki ga je ugnal tudi leta 2011 in 2014, po pisanju nekaterih medijev pa naj bi zmagovalec z njo zaslužil vsaj 25 milijonov evrov.

"Kje je Oleksandr Usik?" je po tekmi zavpil Fury in s tem že nakazal, da si želi dvoboj z Ukrajincem, ki je prvak po kategorijah WBA, IBF, WBO in IBO. V preteklosti je bil Fury namreč tudi že prvak WBA, IBF in WBO, a teh naslovov ni branil.

Značke: boks sta