© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.08.2016 11:10:27

Največji zvezdnik Juda vse težje zmaguje, a še naprej osvaja naslove

Teddy RIner ostaja nesporni kralj tatamijev
Teddy RIner ostaja nesporni kralj tatamijev
vszi

Francoski judoist Teddy Riner je nesporni kralj tatamijev zadnjih let.

To je v z novim zlatom potrdil na olimpijskih igrah v Riu, čeprav so bili mnogi prepričani, da bo njegove dominantnosti v kategoriji nad 100 kg v Braziliji konec.

Sedemindvajsetletni orjak, v višino meri 204 cm, težak pa je 139 kg, je eden najbolj priljubljenih športnikov v Franciji. Od Londona do Ria je prehodil težko pot, saj se je boril s poškodbami, iskal motivacijo in tudi formo, a vse je postavil na pravo mesto v pravem trenutku.

"Ponosen in vesel sem, ker se v finalu nisem vdal. Nisem se vdal med pripravami, čeprav sem bil poškodovan, imel sem dvome, nisem se počutil dobro," je povedal Riner, ki ima zdaj v svojih vitrinah dve olimpijski zlati kolajni in eno bronasto, na svetovnih prvenstvih je bil najboljši sedemkrat, enkrat je bil še srebrn, na evropskih prvenstvih pa je nastopil petkrat in petkrat zmagal.

Riner je na koncu priznal, da je na začetku dneva dobil občutek, da se bo v polfinalu pomeril z Izraelcem Orom Sassonom in v finalu z Japoncem Hisayoshijem Harasawo. Temu je res bilo tako. "Vedel sem, da bodo težki boji. Oba sta močna. To sta pokazala. Opozorila sta me in v prihodnosti bom moral nanju paziti," pravi Francoz, ki je nepremagan vse od leta 2010, že devet let pa je minilo, odkar ga je kateri od tekmecev vrgel na hrbet.

"Vsak turnir je težek, kljub vsem nagradam, ki jih osvojim. Ljudje pravijo, da nimam tekmecev. Ni vedno zabavno, niso vedno iponi. Nasprotniki so lačni uspehov, tudi jaz sem. Iščejo načine, kako me premagati. Vse težje najdem rešitve," meni Riner, ki se že veseli naslednjih iger v Tokiu, v državi, kjer je judo doma.