© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
04.07.2024 14:32:59

Ena najboljših atletinj znorela! Jezne besede organizatorjem olimpijskih iger!

Profimedia

Ni skoparila z grajo na račun prirediteljev iger v Parizu.

Olimpijske igre so pred vrati, prizorišča so bolj ali manj nared, enako olimpijska vas. In slednja dviga kar nekaj prahu. Organizatorji so namreč očitno želeli znižati stroške in vse skupaj narediti čim bolj trajnostno.

A kot kaže so pri tem pretiravali - v sobah recimo ni klimatskih naprav - in nezadovoljstvo je vse večje. Svojega je javno izrazila ena najboljših atletinj zadnjega desetletja in pol, Hrvatica Sandra Elkasević, ki jo bolj poznamo pod dekliškim priimkom Perković. Dvakratna olimpijska prvakinja, dvakratna svetovna prvakinja in sedemkratna evropska prvakinja, je namreč na družbenem omrežju proti organizatorjem izstrelila nekaj strupenih puščic.

'Postelje in stoli iz kartona, sobe brez ustreznega hladilnega sistema?! So to sanje vsakega športnika?! Po letih treniranja, odrekanja in sanjarjenja, kako nekega dne postati olimpijec, kako ponosno braniti barve 'Lepe naše', vse to dosežeš, in potem končaš v kameni dobi? Kratko vprašanje za organizatorje: ali je potrebno prinesti s seboj tudi orodje za lov, da bi bili upravičeni do kosila???,' je zapisala Elkasevićeva.