© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ag
ag
03.05.2022 11:29:59

Še balkansko prvenstvo

KM

Konjiški maraton, ki bo letos 25. septembra, bo poleg že tradicionalnega državnega prvenstva zdaj štel še kot balkansko prvenstvo.

Konjiškemu maratonu, znanemu tudi kot Maraton z dušo, je tudi letos, že sedmič, zaupana organizacija državnega prvenstva v cestnih tekih na 10 km, z organizacijo katerega so poželi takšno občudovanje Atletske zveze Slovenije, da so že nekaj let zapored najbolje ocenjena tekaška prireditev v državi.

Konjiski Maraton2
KM


Letošnja jubilejna uprizoritev te srčne tekaške prireditve bo še toliko bolj posebna, saj bo poleg državnega prvenstva v Slovenskih Konjicah organizirano še balkansko v cestnih tekih na 10 km, kar bo prispevalo k mednarodni obarvanosti tekačev med konjiškimi griči. Na startu se bodo poleg vrhunskih slovenski atletov zbrali še najboljši atleti z območja celotnega Balkana, ki bodo zadnjo septembrsko nedeljo na startu stali v prvi tekaški liniji. Predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona Anton Noner: »Ko sem pred leti kot atlet nastopal na balkanskih prvenstvih, si nisem mogel predstavljati, da bi čast organizacije tega prestižnega tekmovanja kdaj prišla v moje roke. Mislim, da lahko v imenu cele ekipe rečem, da smo bili nepopisno počaščeni, ko smo izvedeli, da smo bili za organizacijo izbrani prav mi. V tako imenitni atletski družbi verjamemo, da bi lahko v Konjicah znova padel državni rekord. Obljubljamo, da ne bomo razočarali.«

Odprta skupinska prijava
Z aprilom so na Konjiškem maratonu odprli skupinsko prijavo, ki je tudi cenovno ugodnejša od posamične, pa še vsak 11. tekač teče brezplačno. Najštevilčnejša tekaška skupina prejme celo nagrado: brezplačen vstop na Pot med krošnjami Pohorje na Rogli za do 50 ljudi.

Konjiski Maraton1
KM


Razkrili barvo majčke
Le nekaj dni po odprtju skupinske prijave je ekipa Konjiškega maratona razkrila letošnjo barvo majice – po dveh letih koronskih in hibridnih tekov, ki jih je zaznamovala optimistična rumena majica, so letos razkrili živahno modro, ki naznanja svežino in nove začetke. Po odzivih tekačev na Facebookovi strani Konjiški maraton sodeč je bila izbira zadetek v polno. Tekaško majico prejmejo vsi, ki se na Konjiški maraton prijavijo do 1. septembra, saj je to logistično gledano skrajni rok. Tudi sicer so Konjičani pri sestavi darilnega paketa zelo radodarni. Prvih 1000 tekačev prejme izvirni darilni paket, ki ga po navadi sestavljajo darilca lokalnih ponudnikov. Za letos vsebina paket še ostaja skrivnost. Bo jubilejna različica Konjiškega maratona kaj drugačna? »Vsaka različica Maratona z dušo je malenkost drugačna,« se skrivnostno namuzne Noner, nato pa hitro doda: »Ampak desetica pa bo vendarle malo izstopala. Tekačem že pripravljamo drobna presenečenja, ki jim bodo ogrela srce.«

POZOR! Število tekačev je omejeno!
Prijavnico Konjiškega maratona je že več let zapored zaradi zapolnitve vseh tekaških mest treba predčasno zapreti, zato je pravočasna prijava še kako pomembna.