© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.08.2017 19:20:02

Bolt, da je končal? Ne, ne, samo zamenjal bo šport! DORTMUND ga že pričakuje!

fb

Usain Bolt vsekakor zapušča tartan, zdaj pa ga kličejo nogometne zelenice!

Ni skrivnost, da je Usain Bolt večkrat izjavil, da bi se izredno rad preizkusil med nogometnimi profesionalci, še posebej med tistimi, ki nosijo dres njegovega najljubšega kluba, Manchester Uniteda.

"Če bi me poklicali in rekli, nemudoma te potrebujemo, bi skočil na prvo letalo proti Angliji," je pred nekaj meseci dejal najhitrejši človek na svetu.

Tudi zdaj, po klavrnem slovesu od atletike, se nogometu ni uspel izogniti. "Vedno sem govoril, da bi rad igral nogomet, saj je to šport, v katerem bi bil dober. Zdaj, ko sem si poškodoval mišico, o tem ne razmišljam," je dejal Jamajčan.

Zelo zanimive so besede njegovega agenta Rickyja Simmsa. "Pred njim je milijon priložnosti in čas je zta novo poglavje. O nogometu je vedno govoril, to pa je spodbudilo kar deset klubov, ki so se javili, da so pripravljeni, da se pri njih dokaže. Ne bom govoril, kdo so ti, rekel bom le, da bo Usain zdaj šel v Dortmund, kjer se bo sestal s prvim človekom Pume, z dobrim prijateljem, ki je tudi član uprave Borussie. Z njimi bo treniral," je govoril Simms.

bolt

A hitro je žogo spustil na tla. "Ali lahko 30-letni šprinter igra v premier ligi ali v bundesligi? To je preveč visokoleteče. Mislim, da bi po kakšnih šestih ali devetih mesecih treninga lahko igral v konkurenci angleških tretjeligašev ali četrtoligašev. Zdaj bi od njega dobil udarec v glavo, ker govorim, da ne bo igral v ligi prvakov, toda mislim, da bo pri teh letih težko našel motivacijo, glede na to, da je bogat moški s sijajnim življenjem, da bi hodil na treninge rezervnih ekip v deževnem Manchestru ali Münchnu. No, ampak v neki povezavi z nogometom ga boste gotovo videli," je še zaključil Simms.