© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
18.08.2016 15:48:24

Castlinova bron iz teka na 100 m z ovirami posveča žrtvam strelskih pohodov v ZDA

Ameriška atletinja Kristi Castlin je svojo bronasto medaljo z olimpijskega teka na 100 metrov z ovirami posvetila žrtvam strelskih pohodov v ZDA. Očeta Castlinove so leta 2000 namreč ubili v streljanju v hotelu, ki ga je upravljal. Že tedaj je 12-letnica upala, da bo nekoč lahko pomagala žrtvam tovrstnega nasilja.

Danes se Castlinova želi še bolj povezati z mladimi, ki so žrtve strelskih pohodov. Kot je pojasnila, je v mladih letih resda imela dobro vzgojo, včasih pa kljub vsemu ni imela nikogar njenih let, s komer bi se lahko pogovorila.

Osemindvajsetletna sprinterka iz Los Angelesa je v teku na 100 metrov z ovirami zaostala le za rojakinjama, zlato Brianno Rollins in srebrno Nio Ali. Slednja je trenutke zmagoslavja delila s svojim sinom Titusom. Ob tem je Alijeva priznala, da ni pričakovala, da se bo v svetovnih vrh vrnila že v 15 mesecih po porodu.

Američanke so s tem dosegle prvo trojno zmago v ženski konkurenci te discipline. Castlinova je poudarila, da na olimpijske igre niso prišle vsaka zase, pač pa kot ekipa.