© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
10.11.2015 13:30:13

Kira: Sama se vozim z vozičkom (video)

fb

Nesrečna avstrijska skakalka s palico, ki se je junija na treningu zlomila peto vretence, kot kaže na rehabilitaciji odlično napreduje.

V prvih dneh po operaciji so zdravniki predvidevali, da bo 22-letna Kira Grünberg ostala hroma od vratu navzdol. Na srečo se zle slutnje niso uresničile. Po operaciji je mesec dni preživela v bolnišnici, potem pa je takoj odšla na specializirano rehabilitacijsko kliniko v Bad Häringu. In napredek je izjemen.

Kira, ki je zdaj tetraplegičarka, se že pet dni samostojno vozi v invalidskem vozičku, tako da z rokami premika kolesa. Poleg tega pa se že ukvarja s športom in celo igra namizni tenis (lopar ji nekako pritrdijo na roko, saj ne še ne more objeti ročaja), poročajo avstrijski časopisi.

"Zdaj grem naprej! Borila sem bo dalje,"
je dejala Kira, ki je dobila tudi pismo svetovne rekorderke Rusinje Jelene Isinbajeve. "Jelena je najboljša skakalka s palico zadnjih let in seveda mi godi, da mi je pisala pismo in mi sporočila, da je v mislih z menoj," je govorila Kira. Isinbajeva je zapisala, da bo na olimpijskih igrah v Riu skakala za njo, če bo seveda sploh skakala v Braziliji po zadnji aferi z dopingom v Rusiji.

Kira je preko avstrijskega dnevnika tudi odgovorila na Jelenino pismo: "Vedite, da sem izdelana iz prav posebnega materiala, tako kot vsi iz naše skakalne družine, in se nikoli ne bom nehala boriti. In ne skrbite zame, kajti tudi moje novo življenje mi je všeč, mi je v zabavo."

kira2
fb


Kira je z vozičkom že šla po nakupih z dekleti, poleg tega pa se je udeležila tudi svoje prve javne prireditve po nesreči, ko je bila gostja na podelitvi naj športnika Avstrije. "To je bil moj prvi javni nastop po nesreči in kar takoj sem doživela stoječe ovacije. Kar kurjo polt sem dobila. Ta trenutek ne bom nikoli pozabila. Hvala vsem, posebej pa Marcelu Hirscherju, za spodbudne besede," je ob tej priložnosti povedala Kira.