© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.06.2015 21:30:10

Farah se ne zmeni za obtožbe na račun svojega trenerja

Reuters

Britanski atlet Mo Farah, svetovni in olimpijski prvak, ne bo prekinil sodelovanja z ameriškim trenerjem Albertom Salazarjem, ki mu očitajo zlorabo dopinga. Britanski BBC je v dokumentarnem filmu v sredo razkril, da naj bi Salazar svojim atletom nudil prepovedana poživila in jih celo silil k uporabi.

"Ne bom zapustil Alberta. Nisem še videl jasnega dokaza. Situacija me jezi, ni pravična. Ničesar nisem storil, moje ime pa se blati," je povedal olimpijski prvak iz Londona 2012 na 5000 in 10.000 metrov, svetovni prvak iz leta 2013 in evropski prvak iz leta 2014 na novinarski konferenci pred nedeljskim mitingom diamantne lige v Birminghamu.

Šestinpetdesetletni Salazar naj bi doping nudil ameriškemu rekorderju na 10.000 metrov in srebrnemu iz Londona 2012 Galenu Ruppu in še nekaterim drugim atletom iz tekaške skupine Nike Oregon Project. Atleti naj bi zlorabili testosteron, o tem je v dokumentarcu pričala tudi ameriška maratonka Kara Goucher.

Dokumentarni film so si ogledali tudi odgovorni na britanski atletski zvezi, obtožbe preučili in sporočili, da nad njimi niso zaskrbljeni: "Potrdimo lahko, da nas ne skrbijo obtožbe in trenerske metode Alberta Salazarja v odnosu do Moja Faraha."