© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
06.03.2015 17:27:38

Janežič si ni želel uničiti celotne sezone

Arsen Perić

Luka Janežič zaradi poškodbe noge ni nastopil v polfinalu na evropskem dvoranskem prvenstvu v atletiki v teku na 400 m.

"V zadnjih 30 m kvalifikacij, ko je bilo tudi veliko prerivanja, ga je 'zategnilo' v mišici leve lože. Z reprezentančnim fizioterapevtom Khalidom Nasifom smo poskušali vse, da bi lahko nastopil, vendar to ni bilo mogoče. Moral sem se odločiti, če bo tekmoval. Ocenil sem, da je tako poškodovan, da bi imeli velike težave v poletni sezoni. Ne bi se mogel 'sestaviti' in bi si zaradi enega teka uničil celotno poletno sezono. V njej pa imamo na temelju dosežkov v tej zimi velika pričakovanja in cilje," je povedal trener Janežiča Rok Predanič, nekdanji slovenski sprinter.

Janežič iz celjskega Kladivarja se je zanesljivo uvrstil v polfinale teka na 400 m (46,98 sekunde); bil je v četrti od šestih skupin na svoji prvi veliki članski tekmi tretji in je tudi skupno dosegel skupno tretji izid.

Janežič, ki je letos izboljšal slovenski rekord Matije Šestaka, je bil dobro na poti, da si neposredno zagotovi uvrstitev v polfinale, saj je bil še slabih 50 m pred ciljem tretji. Nato pa je nekoliko prestopil, se zapletel v prerivanje z Donaldom Blairjem Sanfordom iz Izraela in na koncu za tri stotinke zgrešil želeno mesto. Toda tudi tretje mesto je bilo dovolj, saj je bila njegova skupina daleč najhitrejša med vsemi. Najboljši čas je dosegel omenjeni temnopolti predstavnik Izraela (46,91), drugi pa je bil Poljak Rafal Omelko (46,95).

"Tek je bil grd, to so pač velike tekme, kjer šteje le uvrstitev. Moj cilj je bil uvrstitev na prvi dve mesti, na koncu sem bil tretji, ker sem se prerival tik pred ciljem. Drugače bi bil gotovo drugi. Toda cilj sem izpolnil, na veliki tekmi, prvi članski, sem v polfinalu. Boril sem se, težko je bilo, toda sedaj bom brez obremenitev nastopil in se bom boril za finale. Upam, da bo noga zdržala. Vedel sem, da verjetno ne bom mogel doseči osebnega rekorda v prvem teku EP, toda čas pod 48 sekund je bil drugi cilj in sem ga v najhitrejši skupini tudi dosegel," je po tekmi dejal Janežič.