© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pr
pr
17.09.2014 16:59:32

2. Konjiški maraton: Več tekov, več tekačev

Andraž Korošec

2. Konjiški maraton bo na sporedu zadnjo nedeljo v mesecu septembru, organizatorji pa vse, ki bi se želeli udeležiti tega pestrega dogodka, obveščajo, da je zadnji dan prijave petek, 19. september.

Lani so Konjičani navdušili z enim največjih športnih dogodkov na Štajerskem in obetajočim sloganom maraton z dušo. S sloganom so izrazili svojo posebno skrb za tekače, saj jim želijo dati več – prijetno vzdušje in domačnost, bogato darilno vrečko s štajersko malico v zahvalo in prijeten spomin na vinorodne štajerske konce s tekom po zeleni trasi podeželja Dravinjske doline.

Na 1. Konjiški maraton se je prijavilo 550 tekačev, med njimi tudi znani atleti, kot so Robert Kotnik, slepi tekač Sandi Novak in najboljši slovenski maratonec Anton Kosmač, ki je s Konjiškega maratona odnesel tudi najprestižnejše 1. mesto na 21-kilometrski progi. Ta naslov je v ženski konkurenci nosila Mateja Mlinar.

2. Konjiški maraton

Velikim dosežkom navkljub bo 2. Konjiški maraton 28. septembra skušal premikati meje. "Imamo pestrejši spremljevalni program, naš cilj je še večje število tekačev, tokrat jih na samem maratonu pričakujemo vsaj 600. Tekaško razpoloženih pa letos na konjiškem Mestnem trgu še več, saj smo poleg 10- in 21-kilometrske proge  dodali dva krajša dobrodelna teka, Tek šolarjev in Tek občanov," razlaga idejni vodja Konjiškega maratona, Anton Noner.

Dobrodelna teka sta kratka in osnovana tako, da tekači  z delom svoje startnine, ki znaša 5 evrov, prispevajo v šolske sklade okoliških šolskih ustanov. Tek šolarjev je tek osnovnošolcev po triadah – tečejo za lokalne osnovne šole na 450, 600 in 1000 m. Tek občanov pa je tek vseh ostalih tekaških interesentov na 1000 m, ki bodo tekli za šolski sklad Šolskega centra Slovenske Konjice – Zreče, kamor spadata gimnazija in poklicna srednja šola.

Uspešno zgodbo potrjujejo tudi skozi svoje podpornike – za ambasadorje Konjiškega maratona so se namreč javno izrazili izjemni slovenski športniki: košarkarja in selektorja Jure Zdovc ter Miloš Šporar, nordijski kombinatorec in olimpijec Marjan Jelenko, svetovni prvak v ultratriatlonu Miro Kregar ter maratonec, novinar in prevajalec Velike tekaške knjige Igor Jurič.

Prijave na 2. Konjiški maraton so še v teku na spletni strani www.konjiskimaraton.si, odprte pa so do 19. septembra.
Galerija