© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
au
au
12.08.2014 21:34:32

Tomićeva zadnja v polfinalu

Grega Wernig

Marina Tomić je na evropskem prvenstvu v Zürichu nastopila v polfinalu teka na 100 metrov z ovirami in osvojila končno 17. mesto.

V skupini A je Tomićeva dosegla (zadnji) deveti čas, razdaljo pa pretekla v 13,32 sekunde, kar je bilo za osemnajst stotink slabše kot v dopoldanskih kvalifikacijah. Hitrejše od nje so bile tudi vse tekmovalke v skupini B, tako da je njen izid na koncu zadostoval za 17. mesto.

Marina Tomić se je najprej dopoldne skozi šivankino uho uvrstila v polfinale, potem ko so imela na 16. mestu tri dekleta povsem identičen rezultat, po fotofinišu pa je bila najboljša Marina. Tokrat so bile stotinke, za razliko od Londona, na njeni strani (na OI 2012 je po fotofinišu izpadla v predteku). "Če vzamem vse skupaj, sem zadovoljna s polfinalom, s časom pa seveda ne. Kot kaže, mi je bolezen vseeno pobrala toliko moči, da v drugem delu proge ne morem več pospeševati. To je bilo vse, kar sem lahko naredila. Škoda, ampak tak je šport," je bila kljub vsemu razočarana Marina, saj je od tega prvenstva pričakovala res veliko.

Najhitrejša v polfinalu je bila Britanka Tiffany Porter - njen čas 12,63 sekunde. Za uvrstitev v finale je bilo treba teči pod trinajstimi sekundami, natančneje 12,95 sekunde.