© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.09.2024 16:54:31

Miguel Oliveira v prihodnje na Yamahi

Profimedia

Portugalski motociklist Miguel Oliveira bo v prihodnji sezoni dirkal za tovarniško ekipo Yamahe, je na spletni strani potrdilo vodstvo tekmovanja motoGP. Portugalec je podpisal dveletno pogodbo z ekipo, ki se bo od prihodnje sezone imenovala Prima Pramac Yamaha.

Oliveira zadnjih šest sezon dirka v kraljevskem razredu motoGP. Devetindvajsetletnik je doslej 17-krat zmagal, od tega petkrat v razredu motoGP. Skupno je v vseh razredih, tudi moto3 in moto2 na odru za zmagovalce stal 41-krat.

To sezono je z ekipo Trackhouse Aprilia na trenutno 13. mestu v seštevku, osvojil pa je 60 točk. Najboljši je bil na sprinterski dirki za VN Nemčije, ko je bil drugi. Devetkrat se je na klasičnih dirkah uvrstil med dobitnike točk, trikrat pa dirke ni končal.

"Velik privilegij je v našem športu zastopati tako slovito moštvo, kot je Yamaha. V vseh teh letih razvoja in odkar sem prišel v motoGP, sem modre motocikle Yamahe vedno gledal z navdušenjem," je prestop k Yamahi pospremil Portugalec.

Zadnjo zmago je Oliveira slavil pred dvema letoma na VN Tajske v Buriramu, najvišje pa je v skupnem seštevku kraljevskega razreda končal na devetem mestu (2020).

Naslednja dirka SP bo VN San Marina konec tega tedna.