© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.01.2022 14:30:39

Ogier po polovici tretjega dne spet pred Loebom

Francoski dirkaški zvezdnik Sebastien Ogier (Toyota) je znova prevzel vodstvo po polovici tretjega dne relija Monte Carlo za svetovno prvenstvo. V dvoboju za zmago z rojakom Sebastienom Loebom (Ford) ima 5,4 sekunde naskoka. Odstopil pa je doslej tretji Valižan Elfyn Evans (Toyota).

Slednji je na spolzkem asfaltu v kneževini zdrsnil s ceste po hribu, potem ko se je uštel v enem od desnih ovinkov v 11. hitrostni preizkušnji. Dirkalnik sicer ni bil poškodovan, vseeno pa se Valižan ni mogel vrniti na cesto, zaradi česar je končal današnji nastop.

Na vrhu ima po 11 "brzincih" Ogier 5,4 sekunde prednosti. Osemkratni svetovni prvak je dan začel za Loebom, a ga po tretjem mestu v prvih ter nato še dveh najhitrejših časih v drugi in tretji današnji hitrostni preizkušnji prehitel. Loeb je bil nekoliko rezerviran, a ostaja v boju za 80. zmago na relijih za svetovno prvenstvo. Ogier lovi 55.

Tretji skupno je trenutno Irec Craig Breen (Ford), ki pa za vodilnim Ogierjem zaostaja 1:07,5 minute. Pred četrtim Belgijcem Thierryjem Neuvillom (Hyundai) ima Irec 46,3 sekunde naskoka.

Danes bosta pozno popoldne še dve hitrostni preizkušnji, v nedeljo pa se bo reli zaključil z dodatnimi štirimi.


* Izidi, po polovici 3. etape:
1. Sebastien Ogier/Benjamin Veillas (Fra/Toyota) 1:55:59,1
2. Sebastien Loeb/Isabelle Galmiche (Fra/M-Sport Ford) + 5,4
3. Craig Breen/Paul Nagle (Irs/M-Sport Ford) 1:07,5
4. Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Bel/Hyundai) 1:53,8
5. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Fin/Toyota) 2:09,4
6. Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Jap/Irs/Toyota) 2:16,2
...

Značke: reli sp