© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.09.2018 22:59:01

Žagar peti v Teterowu, Woffinden z zmago še bližje naslovu prvaka

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na predzadnji dirki svetovnega prvenstva v nemškem Teterowu osvojil peto mesto in 12 točk za SP. Zmagal je Britanec Tai Woffinden. V skupnem seštevku SP je Žagar zdaj na desetem mestu.

Matej Žagar se je vrnil na tekmovališča po pretresu možganov, zaradi katerega je moral izpusti prejšnjo dirko doma v Sloveniji, v Nemčiji pa je branil lansko zmago. Letos sicer ni zmagal, a se je dobro boril, dobil dve vožnji v rednem delu in se z 11 točkami zanesljivo uvrstil v polfinale.

V polfinalu je bil tretji, pred njim sta končala Avstralec Jason Doyle in Britanec Tai Woffinden; Žagar je tako tekmovanje končal po polfinalu z 12 točkami, v velikem finalu pa je nato slavil Woffinden pred Doylom in Poljakom Bartoszem Zmarzlikom.

Pred dirko je imel Žagar za osmim mestom, ki še zagotavlja neposredno uvrstitev v SP tudi v naslednji sezoni, devet točk zaostanka. Po nemški preizkušnji pa je zaostanek zmanjšal, za rešilnim osmim mestom, na katerem je zdaj Rus Emil Sajfutdinov, zaostaja le še pet točk (78-73). Pred njim je še en Rus Artjom Laguta s 77.

Boj za naslov svetovnega prvaka še ni odločen, a po predzadnji postaji je vodilni Woffinden še povečal vodstvo, zdaj ima 124 točk, Zmarzlik, edini, ki ga še lahko prehiti, pa 114.

Zadnja postaja sezone 2018 bo 6. oktobra poljski Torun.