© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
25.08.2017 20:35:33

Nick Škorja pred izzivom kariere

Bodo Vožnje Škorje tokrat vrhunske?
Bodo Vožnje Škorje tokrat vrhunske?
mediaspeed.net

Na finalu EP za mladince v spidveju bomo svojega predstavnika imeli tudi Slovenci.

V sobotnem večeru bo glede spidveja v ospredju osma dirka za serijo GP v Gorzowu na Poljkem. Že popoldne ob četrti uri pa bo zanimivo tudi v Daugavpilsu v Latviji, kjer bo na sporedu finalna dirka letošnjega EP za mladince. Na startu bomo imeli tudi slovenskega predstavnika. To bo mladinski prvak Nick Škorja, ki si je to priložnost priboril skozi kvalifikacijske dirke. Za mladega Laščana, ki vozi za AMTK Ljubljana, je že ta nastop velika nagrada. Zdaj se mu ponuja priložnost, da svoj rezultat nadgradi. Seveda bo to zanj težka naloga, saj je praktično edini pravi amater med vsemi. Vsi preostali udeleženci finala pač že vozijo v kateri od profesionalnih lig. Nick ima en preprost cilj, da se prebije v eno od njih. Zato je današnja dirka zanj izvrstna priložnost, da se pokaže številnim menedžerjem, ki bodo na tem finalu.

Konkurenca na dirki bo zelo močna, saj nekateri vozniki na dirkaški borzi že zelo dobro kotirajo. Glavni favoriti za odličja so Poljaki Bartosz Smektala, Rafal Karczmarz in Dominik Kubera. Močna zasedba prihaja tudi iz Danske. Tudi Frederik Jakobsen, Andreas Lyager, Patrick Hansen in Mikkel Andersen so zelo nevarni in tudi izkušeni nasprotniki. Med kandidate za odličja pa lahko štejemo tudi Angleža Roberta Lamberta, mladega Rusa Gleba Čogunova, ki se je izkazal na ekipnem članskem SP, ko so Rusi presenetljivo osvojili bron, in domačina, Latvijca Davisa Kurmisa.

Mladi Nick Škorja, ki je v Latvijo odpotoval že v četrtek pozno zvečer, bo zadovoljen z vsako točko, sam cilj pa mu je uvrstitev v prvo deseterico. Naloga bo zanj zelo težka. Zavedati se moramo, da že dlje časa Nick ni imel nobene dirke, medtem ko imajo konkurenti v rokah in nogah vsak teden vsaj po eno ali več dirk. V tem pogledu je mladi Laščan proti ostalim v velikem deficitu. Toda lahko smo prepričani, da bo na stezi Škorja dal vse od sebe.

Sicer pa so spomini na Daugavpils za Slovenijo zelo lepi. Tu je pred 15 leti evropski prvak med mladinci postal Ljubljančan Matej Žagar in nase prvič opozoril mednarodno srenjo. Kasneje je tam dosegel še nekaj lepih rezultatov. Sicer pa se zelo živo spominjam takrat zelo optimistične izjave mladega Žagarja, ko se je prvič podal v Latvijo: "Daugavpils je zelo daleč. In meni se ne da potovati tako daleč, če ne mislim, da lahko naredim dober rezultat. Grem seveda po zmago." In res mu je takrat uspelo. Morda bo šel po njegovi poti tudi mladi Škorja, od katerega pa trenutno ne moremo pričakovati takšnega velikega rezultata.