© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sk
sk
02.10.2016 21:07:13

V Krškem zmaga Pavlica, v Petišovcih dežja

Ivačič je zanesljivo ugnal Štojsa.
Ivačič je zanesljivo ugnal Štojsa.
Borut Cvetko/mediaspeed.net

V Krškem je bila na sporedu peta letošnja dirka v srednjeevropskem pokalu dvojic.

Zmagala je dvojica hrvaške Unie Goričan z Jurico Pavlicem in Avstrijcem Danielom Gappmeierjem. Ekipa Ljubljane - Krško je z 20 točkami osvojila četrto mesto (Ivačič 5, Škorja 15), več ji je preprečil padec in lažja poškodba Ivačiča, Lendava s Štojsem in Petračem je bila šesta.

Že uvodne vožnje so pokazale, da se bo kar pet parov enakovredno borilo za najboljša mesta, medtem ko sta bili dvojici iz Slovaške in Lendave nekonkurenčni. Na začetku dirke je so Hrvati s kar 5:1 grdo porazili sicer odlično dvojico iz Prage. Videti je bilo, da sta Pražana že odpisana, še posebej, ko sta v deveti vožnji izvrstno začela svojo vožnjo Ljubljančan Škorja in domačin Ivačič.

Ko je vse kazalo na veliko zmago naših glavnih adutov s 5:1, pa je na izhodu iz zadnjega ciljnega ovinka imel veliko smolo Matic Ivačič. Gledalcem je kar zastal dih. Ivačiču se je strgala veriga, poletel je z motorja in prav grdo padel, s tem, da se je še neugodno zataknil na krmilu. Kar nekaj časa je trajalo, da se je postavil na noge in odšepal. To je pomenilo, da se je s srečnimi 3:3 Marketa Praga ponovno vrnila med žive. Krčan je dirko potem nadaljeval, toda bolečine so bile vseeno hude in Matic nikakor ni mogel biti v večjo pomoč mlademu Nicku Škorji.

V šestnajsti vožnji smo videli še grd padec Madžara Rolanda Kovacsa, ki je imel smolo, da je padel v leseno ogrado, tik preden se začne zračna blazina. Odpeljali so ga v bolnišnico v Brežice, k sreči pa ima samo poškodovano samo ramo in nekaj udarcev.

Malo pred koncem sta se obe češki dvojici pomerili med seboj, pri čemer so Pardubice malce nešportno prepustile visoko zmago Pragi. Za to so bili na koncu kaznovani s strani Hrvata Jurice Pavlica in po dodatni vožnji morali prepustiti prvo mesto UNIA Goričanu, potem ko je bil Pavlic premočen za Stichauerja.

V zadnji vožnji je naša dvojica imela priložnost v dvoboju z Madžari, kjer je nastopil le Magoshi, priti do končnega tretjega mesta. Naša ta potrebovala le zmago, z remijem pa bi vozili dodatno vožnjo s Prago. Toda Norbert Magoshi se je izstrelil s štarta. Škorja ga je vseskozi lovil. V začetku zadnjega kroga je Ljubljančanu uspelo pripraviti izvrstni napad, toda Madžar ga je na izhodu malce grdo zaprl in priložnost je splavala po vodi.

Danes bi morala biti na sporedu še predzadnja dirka v Petišovcih pri Lendavi, ki pa jo je preprečil dež. To je bilo predvsem za Žarnovico in Gyulo kar dobro olajšanje, saj so imeli le po enega voznika.

Zaključek tega tekmovanja bo tako 22. oktobra v Gyuli na Madžarskem.



IZIDI
1. UNIA Goričan 24 (Pavlic 15, Gappmeier 9)
2. ZP Pardubice 24 (Suchanek 13, Stichauer 11)
3. Marketa Praga 21 (Smetana 11, Škurla 10)
4. Ljubljana – Krško 20 (Ivačič 5, Škorja 15)
5. SC Gyula 17 (Magoshi 13, Kovacs 4)
6. ST Lendava-Trebše 12 (Štojs 8, Petrak 4)
7. SK Žarnovica 8 (Mihalik 4, Valkovič 4)
SKUPNI VRSTNI RED
1. ZP Pardubice 122
2. UNIA Goričan 103
3. Marketa Praga 99
4. Ljubljana-Krško 93
5. SC Gyula 91
6. ST Lendava-Trebše 64
7. SK Žarnovica 51