© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
09.07.2016 21:36:28

Žagarju na Milleniumu osem točk

Borut Cvetko/mediaspeed.net

Najboljši slovenski spidvejist za las ostal brez polfinala.

Šved Antonio Lindbäck je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v spidveju v Cardiffu. Peto preizkušnjo sezone elitne serije Grand Prix je dobil pred domačinom Taiem Woffindnom in Poljakom Bartoszem Zmarzlikom. Slovenski dirkač Matej Žagar je za las ostal brez polfinala, končal je na devetem mestu.

Žagar je dobro začel večer na stadionu Millenium, saj je dobil svojo prvo vožnjo in bil drugi v drugi. Toda v naslednjih treh vožnjah je bil trikrat tretji, skupno pa je z osmimi točkami izpadel iz osmerice, ki se je prebila v polfinale, čeprav je imel enako število točk kot še nekaj tekmecev.

Vseeno je z novimi osmimi točkami Žagar napredoval na skupno osmo mesto v SP, ki še zagotavlja neposredno uvrstitev v elitno tekmovanje tudi v naslednji sezoni. Slovenski prvak ima zdaj 38 točk, na vrhu pa so Američan Greg Hancock, ki je tokrat v finalu ostal brez stopničk na četrtem mestu, s 66 točkami, Woffinden s 63 ter Britanec Jason Doyle s 54.

Dirkače v SP posameznikov čaka enomesečni premor, med katerim bodo sicer na sporedu tudi finalne preizkušnje ekipnega svetovnega prvenstva. Naslednja dirka serije Grand Prix pa bo 13. avgusta v švedski Mallili.